Ufa prvým finalistom Východnej konferencie, Hossa titul neobháji

Sportnet|17. mar 2011 o 20:30

Hokejisti Avangardu Omsk vyhrali v piatom zápase semifinále Východnej konferencie KHL nad Metalurgom Magnitogorsk 4:3 po predĺžení.

OMSK. Hokejisti Salavatu Julajev Ufa sa stali prvými finalistami Východnej konferencie KHL, keď vo štvrtok triumfovali na ľade Ak Bars Kazaň 1:0 a v semifinálovej sérii zvíťazili 4:1. Rozhodnutie priniesol presný zásah Radulova.

Dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára pre majstra KHL Bars Kazaň tak titul neobháji. Najaktívnejším hráčom domáceho tímu bol slovenský útočník Marcel Hossa, ale ani jedna z jeho šiestich striel neskončila za chrbátom Erika Ersberga. Gólman Ufy napokon zaznamenal čisté konto a 27 úspešných zákrokov.

V druhom štvrtkovom dueli semifinále tejto konferencie hokejisti Avangardu Omsk vyhrali v piatom zápase semifinále nad Metalurgom Magnitogorsk 4:3 po predĺžení a stav v sérii otočili z 0:2 na 3:2 vo svoj prospech. V dramatickom piatom dueli prvýkrát v sérii uspel domáci tím, hoci Magnitogorsku sa trikrát podarilo vyrovnať a vynútil si predĺženie. O triumfe Omsku rozhodol až v 87. minúte gól Andreja Pervišina.

O postupujúcom sa môže rozhodnúť už v sobotu 19. marca, výhodu domáceho ľadu však tentoraz bude mať Magnitogorsk.

Východná konferencia - semifinále - 5. zápasy:

Avangard Omsk - Metallurg Magnitogorsk 4:3 po predĺžení (2:2, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0) - stav série: 3:2

Ak Bars Kazaň - Salavat Julajev Ufa 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) - konečný výsledok série: 1:4 (Salavat Julajev Ufa postúpil do finále konferencie)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Ufa prvým finalistom Východnej konferencie, Hossa titul neobháji