Dva ďalšie tímy Serie A idú do karantény, požiadali o odklad zápasov

Hráči Udinese Calcio, ilustračná snímka.
Hráči Udinese Calcio, ilustračná snímka. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. jan 2022 o 22:12

Už predtým zažiadala o odklad Salernitana.

RÍM. V talianskych futbalových kluboch Udinese Calcio a FC Turín prepukla koronavírusová nákaza a vedenie Serie A možno odloží ich tohtotýždňové ligové zápasy.

V Udinese mali pozitívne testy až deviati hráči. Klub v stredu požiadal ligu, aby odložila jeho štvrtkový duel s Fiorentinou i nedeľné stretnutie s Atalantou Bergamo. Miestne zdravotnícke úrady odporučili tímu, aby bol až do konca týždňa v karanténe.

Vedenie FC Turín v stredu oznámilo, že pozitívne testy mali šiesti futbalisti a celý káder zamieril na päť dní do domácej karantény. Tím by sa mal stretnúť vo štvrtok s Atalantou a cez víkend s Fiorentinou.

Už predtým zažiadala Salernitana, ktorej dres oblieka aj slovenský obranca Norbert Gyömbér, o odklad utorkového zápasu s Benátkami po tom, ako v mužstve odhalili deväť koronavírusových prípadov.

V Serii A momentálne pauzuje pre covid približne 80 hráčov, no vedenie ligy odmieta vo veľkom odkladať zápasy. Štvrtkové duely Udinese, FC Turín i Salernitany sú stále uvedené v rozpise, uviedla agentúra AFP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Dva ďalšie tímy Serie A idú do karantény, požiadali o odklad zápasov