Twente a Leverkusen sú najväčšími prekvapeniami európskej jesene

SITA|14. jan 2010 o 16:27

Holandský futbalový klub FC Twente, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Miroslav Stoch, označili odborníci za najväčšie prekvapenie jesennej časti sezóny v popredných európskych súťažiach.

BRATISLAVA.

Túto informáciu zverejnili britský denník The Guardian. Zverenci anglického trénera Steva McClarena sú po sedemnástich kolách na čele Eredivisie 2009/2010 s dvojbodovým náskokom pred PSV Eindhoven.

Spomedzi hráčov lídra najvyššej holandskej súťaže svojimi výkonmi v jesennej časti na seba pútali pozornosť najmä najlepší kanonier mužstva Bryan Ruiz, ktorý strelil 13 gólov, a autor ôsmich ligových presných zásahov "Miňo" Stoch.

FC Twente má bilanciu 15 výhier, 2 remízy, 0 prehier a museli sa pred ním skloniť aj obhajca ligového triumfu AZ Alkmaar, Feyenoord Rotterdam či veľkoklub Ajax Amsterdam.

Druhým najväčším prekvapením jesene na "starom kontinente" je vedúca pozícia Bayeru Leverkusen v nemeckej I. bundeslige. "Farmaceuti" majú na čele tabuľky jednobodový náskok pred Schalke 04 Gelsenkirchen. O ďalší bod zaostáva Bayern Mníchov.

Leverkusen v sedemnástich kolách najvyššej nemeckej súťaže nepoznal trpkosť prehry, na svojom konte má deväť triumfov a osem remíz.

Nachádzate sa tu:
Domov