Tvrdí o sebe, že má talent vyrovnať sa Ovečkinovi. Kto bude jednotkou draftu NHL?

Auston Matthews (vľavo) bol dlho považovaný za očakávanú jednotku draftu. Po majstrovstvách sveta v Rusku už jeho pozícia nie je taká jasná.
Auston Matthews (vľavo) bol dlho považovaný za očakávanú jednotku draftu. Po majstrovstvách sveta v Rusku už jeho pozícia nie je taká jasná. (Autor: SITA/AP)
Marek Kantorík|24. jún 2016 o 06:41

Jednotku tohtoročného draftu NHL spoznáme v noci z piatka na sobotu.

BRATISLAVA. Vlaňajší draft NHL nepriniesol žiadne prekvapenie. O tom, že sa stane jednotkou Kanaďan Connor McDavid, nikto nepochyboval.

Tento rok je to inak. Preddraftové rebríčky ovládol Američan Auston Matthews, no po skvelých výkonoch v závere sezóny sa k nemu priblížil Fín Patrik Laine.

Jednotku draftu spoznáme v noci z piatka na sobotu v Buffale.

Auston Matthews

Ak by sa narodil o dva dni skôr, draft by mal za sebou už minulý rok. Pozornosť však púta aj zaujímavým životom.

Pochádza z Arizony, kde sa hokej spopularizoval až koncom minulého storočia vďaka príchodu Phoenixu Coyotes (v súčasnosti tím Arizona Coyotes). A posledný ročník odohral vo švajčiarskom Zürichu.

V kvalitnej súťaži sa nestratil. Naopak, v základnej časti získal 46 bodov (24+22) v 36 zápasoch. V hlasovaní o najužitočnejšieho hráča skončil druhý.

Matthewsovi sa darilo aj na májovom šampionáte v Rusku. Hoci sa rozbiehal pomalšie, nakoniec bol so šiestimi gólmi najlepším americkým strelcom.

Na prelome rokov získal aj bronz na MS hráčov do 20 rokov. „Neporovnávajme ho s hráčmi NHL. Má podobné zručnosti ako

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tvrdí o sebe, že má talent vyrovnať sa Ovečkinovi. Kto bude jednotkou draftu NHL?