Tvárami nového projektu SOV sú Barteková a Žampa

Danka Barteková je tvárou nového projektu.
Danka Barteková je tvárou nového projektu. (Autor: milujemsport.olympic.sk)
SITA|2. sep 2014 o 16:28

Cieľom je upriamiť pozornosť detí aj širokej verejnosti na šport a presadzovanie olympizmu.

BRATISLAVA . Slovenský olympijský výbor (SOV) v prvých septembrových dňoch spustil mediálnu kampaň celonárodného projektu pod názvom "Ja milujem šport".

Cieľom tejto aktivity je upriamiť pozornosť detí, školskej mládeže, ale aj širokej verejnosti na šport, pohybové aktivity a presadzovanie olympizmu v rámci celého Slovenska.

Nová kampaň súčasne obracia pozornosť na všetky realizované projekty a aktivity SOV.

"Nechceme, aby ľudia chápali SOV iba ako organizáciu, ktorá nominuje a posiela športovcov na OH a ZOH. Chceme širokej verejnosti priblížiť aj naše ďalšie celoslovenské úspešné projekty, ktorých koordinátorom je práve SOV," vysvetlila riaditeľka oddelenia rozvoja olympizmu SOV Ivana Motolíková a pokračovala:

"SOV pre mnohé vekové kategórie pripravuje napríklad Olympijské festivaly Slovenska, Olympijský deň, beh Olympijského dňa, rôzne školské vedomostné súťaže o olympizme, Olympijský odznak všestrannosti, akcie Klubu fair play SOV, ako aj envorimentálne aktivity či medzinárodný olympijský tábor mládeže."

Tiež upozornila, že SOV súčasne s aktivovaním tohto celonárodného projektu spúšťa aj webovú podstránku milujemsport.olympic.sk.

Interaktívna podstránka

Tvárami nového projektu z dielne SOV sú členka komisie športovcov MOV, členka SOV a reprezentantka SR v streľbe Danka Barteková a reprezentant SR v zjazdovom lyžovaní Adam Žampa.

"Podstránka bude interaktívna, čiže po registrácii môžu na ňu prispievať členovia našich olympijských klubov, učitelia škôl, dobrovoľníci a ďalší iniciátori športových aktivít, ktoré budú spojené s rozvojom olympizmu, so šírením olympijských ideí a myšlienok fair-play."

"Privítame každú akciu, ktorá pomôže obohatiť našu činnosť v rámci celého Slovenska. Budeme radi, keď táto kampaň nájde silnú odozvu a podporu v školách, obciach, ako aj v športových kluboch a oddieloch na celom Slovensku."

"Záujemcovia môžu prispievať aj do fotogalérie tejto podstránky," pripomenula šéfka oddelenia rozvoja olympizmu.

"Našou ambíciou je vyzvať širokú verejnosť, aby si šport zaradila do svojho programu, aby sa venovala športovým aktivitám aj v školách," zdôraznila Ivana Motolíková. Ako príklady činnosti oddelenia rozvoja olympizmu uviedla dve akcie, ktoré budú v najbližších dňoch vo Vysokých Tatrách a v Bratislave.

"Vo Vysokých Tatrách sa už v stredu 3. septembra začína Medzinárodné stretnutie národných olympijských akadémii, na ktorom sa zúčastnia zástupcovia piatich krajín. Bratislavská športová hala Mladosť bude vo štvrtok 4. septembra od 9.00 h dejiskom 2. ročníka športovo-výchovného projektu ´Dotkni sa hviezd´ s podtitulom ´Príď medzi nás a športuj s nami´," priblížila spomínané akcie Ivana Motolíková.

Široká ponuka športov

"Minulý rok sme projekt ´Dotkni sa hviezd´ zorganizovali prvýkrát. Keďže sa to stretlo s dobrou odozvou, tešíme sa na tohoročné pokračovanie. Akcia v ŠH Mladosť je určená žiakom III. až V. ročníka základných škôl," povedala Ivana Motolíková na margo novej výchovno-vzdelávacej akcie pod patronátom SOV.

V rámci 2. ročníka "Dotkni sa hviezd" bude v čase od 10.00 do 16.00 h Deň otvorených dverí vo všetkých telocvičniach a priestoroch ŠH Mladosť.

"Rodičia tam môžu priviesť svoje deti, aby si pod vedením skúsených trénerov pod jednou strechou vyskúšali viacero športových odvetví a našli to, ktoré by im mohlo najlepšie vyhovovať a najviac ich zaujme. Deti si zašportujú pod dohľadom známych a úspešných športovcov."

"Cieľom akcie je odprezentovať rodičom a ich deťom jednotlivé športové odvetvia, dať im možnosť zúčastniť sa na tréningoch aj zapísať sa do jednotlivých klubov. Rodičom tak dávame príležitosť zabezpečiť pre svoje ratolesti zmysluplné trávenie voľného času mimo školských lavíc."

"Paleta ponúkaných športov bude naozaj pestrá - atletika, basketbal, florbal, futsal, hádzaná, džudo, rýchlostná kanoistika, moderná gymnastika, plávanie, šerm, športová gymnastika, veslovanie, volejbal, zápasenie, zjazdové lyžovanie," informuje oficiálna webová stránka SOV www.olympic.sk o programe chystaného podujatia, na ktorom účasť prisľúbili aj niektorí slovenskí reprezentanti - olympionici.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Tvárami nového projektu SOV sú Barteková a Žampa