Bencicová sa v Madride postarala o prekvapenie, vyradila svetovú jednotku

Belinda Benčičová (na snímke) postúpila do semifinále na turnaji WTA v španielskom Madride po víťazstve nad Japonkou Naomi Osakovou 3:6, 6:2, 7:5 vo štvrtok 9. mája 2019.
Belinda Benčičová (na snímke) postúpila do semifinále na turnaji WTA v španielskom Madride po víťazstve nad Japonkou Naomi Osakovou 3:6, 6:2, 7:5 vo štvrtok 9. mája 2019. (Autor: Bernat Armangue TASR/AP)
SITA|9. máj 2019 o 18:55

Do semifinále postúpila aj Halepová.

MADRID. Rumunská tenistka Simona Halepová nasadená ako tretia sa stala prvou semifinalistkou na turnaji WTA Premier Mandatory Mutua Madrid Open v španielskom Madride.

Halepová je uspela napriek chorobe

Bývalá svetová jednotka Halepová zvíťazila vo štvrtkovom štvrťfinále nad nasadenou deviatkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie 7:5, 7:5.

Dvadsaťsedemročná Halepová sa o štyri roky mladšej súperke revenšovala za prehru z úvodu sezóny, kedy jej podľahla v osemfinále podujatia v Sydney.

"Je to pre mňa dôležitý turnaj. Neviem, kde sa vo mne ešte berie energia, keďže stále užívam antibiotiká. Vždy som maximálne motivovaná, keď nastúpim na tento úžasný kurt. Fanúšikovia ma vždy vyburcujú k najlepším výkonom a dodávajú mi množstvo energie," uviedla dvojnásobná miestna šampiónka z rokov 2016 a 2017 Halepová.

Bencicová vyradila svetovú jednotku

O prekvapenie dňa sa postarala Švajčiarka Belinda Bencicová, ktorá v troch setoch vyradila nasadenú jednotku turnaja Naomi Osakovú.

Japonskú víťazku tohtoročného Australian Open zdolala v troch setoch 3:6, 6:2, 7:5. Švajčiarka so slovenskými koreňmi sa tak stala druhou semifinalistkou tenisového turnaja v Madride.

Ako tretia sa medzi najlepšie kvarteto predrala Sloane Stephensová. Američanka nasadená ako ôsma zdolala Chorvátku Petru Martičovú 6:4, 6:3.

Turnaj WTA v Madride - dvojhra - štvrťfinále:

Sloane Stephensová (USA-8) - Petra Martičová (Chor.) 6:4, 6:3

Belinda Bencicová (Švaj.) - Naomi Osaková (Jap.-1) 3:6, 6:2, 7:5

Simona Halepová (Rum.-3) - Ashleigh Bartyová (Aus.-9) 7:5, 7:5

Kiki Bertensová (Hol.-7) - Petra Kvitová (ČR-2) 6:2, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bencicová sa v Madride postarala o prekvapenie, vyradila svetovú jednotku