Djokovič začal v Londýne suverénne, Medvedev nadviazal na nedávne víťazstvo

Srbský tenista Novak Djokovič.
Srbský tenista Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. nov 2020 o 16:56

Obaja uspeli v dvoch setoch.

Turnaj majstrov - skupina Tokio 1970

Novak Djokovič (Srb.-1) - Diego Sebastian Schwartzman (Arg.-8) 6:3, 6:2

Daniil Medvedev (Rus.-4) - Alexander Zverev (Nem.-5) 6:3, 6:4

LONDÝN. Srbský tenista Novak Djokovič úspešne odštartoval svoje účinkovanie na koncoročnom Turnaji majstrov v Londýne.

Najvyššie nasadený hráč v prvom dueli skupiny s názvom Tokio 1970 potvrdil úlohu favorita a osmičku podujatia Diega Schwartzmana z Argentíny zdolal v dvoch setoch 6:3, 6:2. Zápas trval 78 minút.

Djokovič vylepšil vzájomnú bilanciu s týmto súperom už na 6:0.

V úvode musel doťahovať

Vstup do zápasu vyšiel nečakane lepšie Argentínčanovi, ktorý sa už v treťom geme dostal k dvom brejkbalom a ten druhý aj premenil.

Srb však okamžite reagoval a následne prevzal réžiu nad zápasom. Vo ôsmej hre získal servis súpera a v ďalšom geme premenil hneď prvý setbal.

Djokovič vyhral päť hier za sebou, takže sa v druhom dejstve dostal do náskoku 2:0. Argentínsky debutant na Turnaji majstrov už v ďalšom priebehu nedokázal zdramatizovať vývoj duelu a dokopy získal len päť gemov.

"Nezačal som najlepšie, už v tretej hre som stratil servis a až do stavu 4:3 to bolo celkom vyrovnané.

Potom som zlepšil hru, hral som istejšie a s výkonom najmä v druhom sete môžem byť spokojný. Bol to z mojej strany na úvod turnaja dobrý zápas a už sa teším na ďalšie výzvy," povedal Srb v pozápasovom rozhovore.

V londýnskej 02 aréne môže Djokovič celkovým triumfom dosiahnuť rekordné šieste víťazstvo v sezónnom finále, čím by sa vyrovnal tento raz absentujúcemu Rogerovi Federerovi zo Švajčiarska.

Zverenec slovenského kouča Mariána Vajdu získal naposledy trofej na Turnaji majstrov v roku 2015, vtedy zdolal práve Federera.

Medvedev nadviazal na víťazstvo z Paríža

Štvrtý nasadený Daniil Medvedev si v druhom dueli skupiny zopakoval triumf nad Alexandrom Zverevom z nedávneho finále turnaja Masters v Paríži.

Nepriaznivú vzájomnú bilanciu so svojim rivalom tak znížil na 3:5, keď uspel v treťom z uplynulých štyroch súbojov.

Zverev sa v prvom sete trápil najmä na servise, súperovi ponúkol brejkbaly pri troch svojich podaniach za sebou a o dve z nich aj prišiel. Rus od stavu 2:2 vyhral tri gemy v sérii, získal rozhodujúci náskok a prvý set získal v pomere 6:3.

V druhom si obaja hráči držali servis do stavu 3:3, v siedmej hre Medvedev znova súpera brejkol a náskok si už vziať nenechal. Po 1:29 h premenil hneď prvý mečbal.

Medvedev: Bol to intenzívny zápas

"Po triumfe v Paríži sa cítim veľmi dobre a našiel som v sebe novú energiu. Dnes to bol veľmi intenzívny zápas s mnohými skvelými výmenami a som rád, že som ho zvládol," vyhlásil Medvedev, ktorý po troch prehrách na vlaňajšom podujatí dosiahol svoje prvé víťazstvo na turnaji majstrov v kariére.

Zverev netajil sklamanie: "Vôbec mi dnes nešlo podanie a keď to zhodnotím celkovo, bol to asi jeden z mojich najhorších výkonov od reštartu sezóny."

Do semifinále turnaja majstrov sa z každej skupiny prebojujú prví dvaja hráči.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič začal v Londýne suverénne, Medvedev nadviazal na nedávne víťazstvo