Trnava remizovala v Sarajeve, Slovan a Žilina jasne vyhrali

Futbalisti Spartaka Trnava majú dobré vyhliadky na postup.
Futbalisti Spartaka Trnava majú dobré vyhliadky na postup. (Autor: Ilustračné - TASR)
SITA|2. júl 2015 o 20:27

Slovan a Žilina potvrdili na ihriskách súperov úlohy favorita. Dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou má aj Trnava. V Sarajeve strelila dôležitý gól.

Európska liga - 1. predkolo:

FK Olimpic Sarajevo (Bos. a Herc.) - FC Spartak Trnava (SR) 1:1 (1:0)

Góly: 14. Pandža - 70. E. Halilovič, ŽK: 35. Miloš Nikolič (Trnava), rozhodoval: Daniel Stefanski (Poľ.)

Olimpic Sarajevo: Hamzič - Gligorov, Regoje, Bogičevič, Merajič - Handžič, Jusufovič (80. Karič) - Brkovič, Muharemovič, Pandža (80. Stefan) - Raščič

Spartak Trnava: Kneževič - Godál, Miloš Nikolič, Bortel, Čonka - E. Sabo, Greššák (46. Casado) - Schranz (70. E. Halilovič), Vlasko, Mikovič (63. Cléber) - Harba

College Europa FC (Gibr.) - ŠK Slovan Bratislava 0:6 (0:5)

Góly: 5., 26. a 31. Mészáros, 33. Simovič, 41. Štefánik, 90.+2 Priskin. Rozhodca: Nilsen (Nór.), ŽK: Merino, Chacon, 600 divákov.

College Europa: Caffer - Jukič (45. Mouelhi), Plazanič, Merino, Chacon - Lopez, Toncheff, Akrapovič, Ante (72. Ortega), Dechraqui - Ledesma (52. Fernandez)

Slovan Bratislava: Krnáč - Sekulič, Dobrotka, Saláta, Podaný - Simovič - Milinkovič, Štefánik (70. Oršula), Mészáros (64. Kubík) - Priskin, Zreľák (64. Peltier)

FC Glentoran (Sev. Ír.) - MŠK Žilina (SR) 1:4 (0:2)

Góly: 66. McMenamin - 13. Jelič, 20. Paur, 59. Čmelík, 81. Mabouka, ŽK: 19. Birney, 31. McCullough, 52. Stewart, 85. S. Gordon - 51. Bénes, rozhodoval: Jari Järvinen (Fín.)

FC Glentoran: Morris - Holland, Birney, Magee, McCullough - Stewart (63. Addis), S. Gordon, K. Gibson, McCaffrey (82. McAlorum), M. Kane - McMenamin

MŠK Žilina: Volešák - Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič - Pečovský - Čmelík (78. Špalek), Káčer, Bénes, Paur (63. J. Mihalík) - Jelič (89. William Alves de Oliveira)

SARAJEVO. Futbalisti Spartaka Trnava remizovali v Bosne a Hercegovine s domácim tímom FK Olimpic Sarajevo 1:1 vo štvrtkovom úvodnom zápase prvého predkola Európskej ligy 2015/2016.

Odveta sa uskutoční vo štvrtok 9. júla o 20.05 h v Zlatých Moravciach - domáci stánok Trnavy prechádza rekonštrukciou.

Víťaz dvojzápasu v 2. predkole EL nastúpi proti úspešnejšiemu tímu z dvojice FC Linfield (Sev. Ír.) - NSÍ Runavík (Faer. ostr.).

Hlasy po zápase:

Juraj Jarábek (tréner Spartaka Trnava): "S výsledkom musíme byť spokojní. Hrali sme proti vyspelému súperovi, ktorý predvádzal technický a kombinačný futbal. V prvom polčase mali prevahu domáci, po zmene strán sme sa zlepšili a vyrovnali. Výsledok je pre nás fajn a v odvete urobíme všetko preto, aby sme postúpili cez Olimpic Sarajevo do ďalšieho predkola.“

Emir Halilovič (autor gólu Trnavy): "Gól hneď po príchode na ihrisko v mojom prvom súťažnom zápase za Trnavu, ktorý nám navyše zabezpečil remízu, teší. Súper bol dosť ťažký. V odvete ale môžeme počítať s gólom u súpera."

Olimpic Sarajevo 1:1 FC SPARTAK TRNAVAGl: 70' HaliloviDo odvety si vezieme slubn vsledok, aj ke treba poveda e s kusom astia, sper nastrelil 2 krt kontrukciu brny.

Posted by Spartak Trnava on 2. júl 2015

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v úvodnom zápase 1. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 na ihrisku gibraltárskeho outsidera College Europa vysoko 6:0.

Favorizovaní hostia rozhodli o svojom víťazstve na umelej tráve štadióna Victoria už v prvom polčase - strelili v ňom päť gólov.

Čistým hetrikom sa blysol Karol Mészáros, štvrtý zásah pridal Slobodan Simovič a piaty Samuel Štefánik. V nadstavenom čase spečatil na 6:0 Tamás Priskin.

Odveta je na programe vo štvrtok 9. júla o 19.00 h na Pasienkoch.

Slovan sa v prípade očakávaného postupu stretne v 2. predkole s úspešnejším z dvojzápasu medzi University College Dublin AFC (Írsko) a F91 Dudelange (Luxembursko).

Hlasy po zápase:

Dušan Tittel (šéf realizačného tímu): "Bolo dôležité, že sme sa rýchlo ujali vedenia a neskôr otupili odpor súpera ďalšími gólmi. Prakticky už sme v druhom predkole, v odvete preto dostanú šancu aj hráči, ktorí dnes nehrali. Čo sa týka súpera v ďalšej fáze, prial by som si Írov. Vyrovnali sme sa na Gibraltári nielen s netradičnou umelou trávou, ale aj silným vetrom."

Adam Zreľák (útočník Slovana): "Gól som síce nedal, ale rád ich doprajem spoluhráčom. Myslím si, že sme zvíťazili jednoznačne a zaslúžene. Húževnatého súpera sme nepustili do žiadnej šance, naopak, sami sme ešte mohli pridať ďalšie góly."

Karol Mészáros (autor hetriku): "Necítim sa ako hrdina zápasu, ale je pravda, že naposledy som strelil hetrik ešte ako dorastenec. Myslím, že sme si zápas všetci užili. Chceli sme tu vyhrať, ale že to bude 6:0 nás prekvapilo. No vzhľadom na priebeh hry je tento výsledok v poriadku."

Tretí slovenský zástupca MŠK Žilina zvíťazil vo štvrtkovom stretnutí na trávniku severoírskeho mužstva FC Glentoran bez problémov 4:1 (2:0).

Skóre zápasu v Belfaste otvoril už v 13. minúte Matej Jelič, ktorý bol s devätnástimi presnými zásahmi spoločne s Janom Kalabiškom z FK Senica najlepším kanonierom minulej sezóny najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy.

O sedem minút neskôr náskok hostí zdvojnásobil Jakub Paur. Po zmene strán sa strelecky presadili Lukáš Čmelík a Ernest Mabouka. Za FC Glentoran v 66. minúte len znížil na 1:3 Conor McMenamin.

Zverenci trénera Adriána Guľu na štadióne The Oval potvrdili úlohu nasadeného tímu a utvorili si výhodnú postupovú pozíciu. Pokiaľ ju o týždeň (9. 7.) zúročia v odvetnom dueli doma pod Dubňom, v druhom predkole narazia na úspešného z merania síl medzi macedónskym FK Renova a moldavským FC Dacia Kišiňov.

Hlasy po zápase:

Adrián Guľa (tréner MŠK Žilina): "Dôležitý bol dobrý vstup do zápasu. Dali sme pekné góly Jeličom a Paurom. Chalani zvládli prvý súťažný štart do pohárovej Európy. Hoci sme sa nevyvarovali niektorých chýb, bolo to pekné a efektívne. Súpera sme mali zmapovaného dobre. Doma v odvete stojíme pred jasným cieľom potvrdiť postup. Opäť to bude o nás, deväťdesiat percent prípravy sa sústredíme na našu hru. Verím, že sa opäť dobre pripravíme."

Karol Belaník (športový manažér MŠK Žilina): "Dnešný výsledok nás samozrejme potešil. Streliť štyri góly na súperovom trávniku je výborné vysvedčenie pre mužstvo. Zápas v Severnom Írsku hodnotíme jednoznačne pozitívne. V niektorých momentoch sme síce hráčom Glentoranu dovolili vypracovať si šance, ale podržal nás brankár Miloš Volešák. Tešíme sa na domácu odvetu, v ktorej tiež chceme uspieť. Vo futbale je síce všetko možné, no postup do druhého predkola nám už nemôže ujsť."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Trnava remizovala v Sarajeve, Slovan a Žilina jasne vyhrali