Tridsať gólov nasúkalo Šali päť prešovských strelcov

Miloš Šárpataky (vľavo) nastrieľal Šali sedem gólov.
Miloš Šárpataky (vľavo) nastrieľal Šali sedem gólov. (Autor: TASR)
Ján Leško|22. nov 2018 o 13:18

Hádzanárov Tatrana čaká v Rusku kľúčový duel v Lige majstrov EHF.

Hádzaná: HKM Šaľa - Tatran Prešov : fotogaléria

22.11.2018

PREŠOV. Tatran Prešov sa intenzívne chystá na zrejme kľúčové sobotňajšie stretnutie v C-skupine Ligy majstrov EHF na pôde ruských Čechovských Medveďov, ktoré by z hľadiska dvoch postupových miest zo skupiny mohlo zohrať mimoriadnu rolu.

Na druhej strane si ale štrnásťnásobný slovenský hádzanársky šampión plní svoje zápasové povinnosti v Slovnaft handball extralige.

Výhru zvýraznili v závere

V závere uplynulého týždňa mladá zostava Tatrana Prešov prehrala v Tatran handball arene s piešťanským nováčikom krátko po tom, ako z Dánska prišla radostná správa o výhre základnej prešovskej zostavy v Lige majstrov na ihrisku Bjerringbro-Silkeborg.

Prešov vrátil Šali požičané
Prečítajte si tiež:
Prešov vrátil Šali požičané

Avšak v strede tohto týždňa prešovskí mladíci v zostave so skúsenými M. Kolpakom a A. Radčenkom zvíťazili v domovskom stánku aktuálneho extraligového lídra v Šali.

Prešov vyhral nad tamojším HKM dobrým finišom. Zaujímavosťou je aj fakt, že o tridsať prešovských gólov sa zaslúžilo päť hosťujúcich strelcov.

Jedným z nich bol hráč spojkového radu Miloš Šarpataky so siedmimi gólmi.

„Mnohých sme hádam po domácej prehre s nováčikom výhrou v Šali prekvapili. Úspech sa ale nerodil ľahko,“ tvrdil M. Šarpataky.

„Prvý polčas sme nehrali podľa predstáv trénera Stanislava Kolpaka, určite ani podľa našich na ihrisku. Napriek tomu sme ho ale o jeden gól vyhrali. V druhom polčase prišiel do našej brány štyridsaťsedemročný Maroš Kolpak. Aj jeho zásluhou sme si vypracovali trojgólový náskok. Pravda, domáci sa sedem minút pred koncom dotiahli na rozdiel jedného. Potom sme však spravili rozhodujúci trhák a nakoniec po obetavom a nadšenom výkone celého tímu o štyri góly zaslúžene vyhrali.“

V bráne to istil štyridsaťsedemročný M. Kolpak

Mužstvo HKM Šaľa mladíkov v zeleno-bielych farbách Tatrana nepodcenilo.

Podľa slov M. Šarpatakyho sa veľmi snažilo, ale taktika Prešova bola účinnejšia než domáca snaha.

„Dôležité bolo, že sme dokázali ustrážiť šalianske spojky i skutočnosť, že keď sa Šaľa začala doťahovať, M. Kolpak vytiahol parádne zákroky, po ktorých sme kontrovali, čím sme domácim ku koncu úplne zobrali vietor z plachiet. Takto sme dali, myslím, sčasti zabudnúť na domácu prehru s Piešťanmi. Nováčikom, v radoch ktorých ale hrávajú aj takí skúsení hádzanári ako Meluš, Polakovič, Szapu, Laho. V našej extraligovej zostave, v ktorej pre vírusové onemocnenie chýbal môj brat Ľuboš, dostávajú priestor i starší dorastenci. Medzi nimi i prvoročiaci v tejto kategórii. Kým si na extraligu mužov zvykli, s ostatnými sa väčšmi zohrali, chvíľu to trvalo.“

V sobotu o postup v Rusku

V SHE Tatran Prešov naostatok vyhral a to isté si hádzanárska verejnosť nielen v Prešove želá, aby Tatran uspel aj v sobotňajšom mimoriadne dôležitom súboji v Rusku.

Začiatok stretnutia predposledného kola C-skupiny Ligy majstrov Čechovskí Medvedi – Tatran Prešov stanovili na štrnástu hodinu.

Zápas posledného kola odohrá slovenský majster v THA prvého decembra proti Metalurgu Skopje.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tridsať gólov nasúkalo Šali päť prešovských strelcov