Hokejové MS iba na Slovensku? Je to len Faselov názor, tvrdí Treťjak

Zimný štadión Ondreja Nepelu.
Zimný štadión Ondreja Nepelu. (Autor: TASR)
TASR, SITA|27. jan 2021 o 12:40

Rozhodovať bude Rada IIHF, pripomína Rus.

ZÜRICH. Hoci definitíva o dejisku majstrovstiev sveta v hokeji padne až začiatkom februára, z rokovania Rady IIHF preniklo, že by sa mali uskutočniť len v jednej krajine.

Tento názor údajne zastáva aj prezident IIHF René Fasel a v tejto súvislosti nie je isté, že tou krajinou bude pôvodne istý organizátor Lotyšsko.

Treťjak: Každý má na to svoj názor 

V takom prípade by mohli stúpnuť najmä šance Slovenska vzhľadom na potrebnú infraštruktúru aj nižšie náklady na organizáciu.

Tieto informácie však považuje za predčasné prezident Ruskej hokejovej federácie Vladislav Treťjak. Ten tvrdí, že rozhodovať bude Rada IIHF a každý jej člen má svoje vlastné predstavy ohľadne organizácie šampionátu

Rada IIHF má štrnásť členov. Medzi nich patria aj Treťjak a Fasel.

"Rada IIHF zatiaľ nerozhodla o dejisku. Fasel vyjadril svoj osobný názor, že šampionát by sa mal uskutočniť iba v jednej krajine, no rozhodnutie musí urobiť Rada IIHF.

Každý jej člen má na to svoj názor a padajú aj rôzne iné návrhy. A keď sa zhodneme, dáme vedieť," uviedol legendárny ruský brankár pre agentúru RIA Novosti, cituje ho aj web Championat.com.

Chcú, aby sa šampionát uskutočnil

"Zatiaľ sa zapodievame množstvom technických otázok týkajúcich sa Lotyšska, Slovenska aj Dánska ako možných organizátorov. Veľmi by sme chceli, aby sa majstrovstvá sveta tento rok uskutočnili.

Lebo nemať dva šampionáty za sebou by už bolo príliš veľa. Aká však bude v máji situácia s koronavírusom, to zatiaľ nikto nevie," dodal Treťjak.

Pôvodne sa MS 2021 mali konať v Bielorusku a Lotyšsku, ale IIHF Bielorusom odobrala toto právo vzhľadom na možné bezpečnostné riziká a nestabilnú situáciu v krajine počas konania šampionátu.

Možnosť uchádzať sa o šampionát využili Slováci aj Dáni, pričom slovenská strana už absolvovala vstupné rokovania IIHF na túto tému.

Lotyšská vláda zasa avizovala, že má záujem usporiadať celý turnaj v jednom meste. V takom prípade by však museli aspoň dočasne postaviť v Rige druhú arénu, keďže ju zatiaľ nemajú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Hokejové MS iba na Slovensku? Je to len Faselov názor, tvrdí Treťjak