Toto je príprava, víťazstvá budú dôležité na Gire, komentoval Sagan. V daždi skončil tretí

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|30. apr 2021 o 17:36 (aktualizované 30. apr 2021 o 19:05)

V piatok sa na Okolo Romandie tešil Španiel Soler.

BRATISLAVA. V prvej etape si od frustrácie búchal rukou do riadidiel. V druhej etape sa Sonny Colbrelli už tešil z víťazstva. Lenže pri svojom víťazstve vo štvrtok proti Colbrellimu nešprintoval muž, ktorý ho deň pred tým zdolal – Peter Sagan.

Pritom podľa účasti šprintérov na cieľovej rovinke sa zdalo, že by v jeho silách malo byť, aby o víťazstvo rovnako bojoval. Sagan však sám zvoľnil tempo asi 20 kilometrov pred cieľom. Do boja o víťazstvo sa nezapojil.

V piatok ráno tvrdil slovenský pretekár, že ho to nemrzelo.

„Možno by som vyhral a možno nie. Pre mňa sú tieto preteky v prvom rade prípravou na Giro d'Italia. Mám radosť aj z toho, že vyhral Sonny. Pre mňa budú dôležitejšie víťazstvá na Gire ako tu,“ hovoril Sagan pre akreditované médiá v piatok pred štartom tretej etapy.

Tretia etapa bola kopcovitá a od rána pršalo.

Dážď ovplyvnil záver

Sagan bol odmeraný ohľadom svojich šancí. „Uvidíme ako sa etapa vyvinie. Počasie nie je priaznivé,“ vravel.

Etapu poznačili dážď a mokré cesty, čo dlho nahrávalo malej skupinke v úniku. V závere etapy však hlavné pole jazdcov v úniku dostihlo. K tomu prispel aj nešťastný pád švajčiarskeho majstra Stefana Künga na mokrej ceste.

Cesty v závere etapy boli zvlášť nebezpečné. S do krvi odratým pravým stehnom prišiel do cieľa aj Rohan Dennis. Kvôli strate prišiel o dres lídra. 

Napriek stupňujúcemu sa tempu v záverečnom stúpaní sa Peter Sagan udržal v hlavnej skupine spolu s favoritmi.  

Saganovi tesne unikol zelený dres

V daždivom závere sa z víťazstva tešil Španiel Marc Soler, ktorý zavŕšil krátky sólový únik. Je to jeho piate víťazstvo v kariére. V celkovom poradí sa vďaka časovému bonusu posunul na prvé miesto.

"Bola to veľmi ťažká etapa, po celý čas chlad a dážď. V záverečnom stúpaní bolo množstvo útokov. Dodáva mi to sebavedomie na Giro. Teraz sa pokúsim obhájiť žltý dres," citoval internetový portál cyclingnews.com slová španielskeho cyklistu.

Sagan si vybojoval výborné tretie miesto. Pred cieľom ho ešte predbehol Dán Magnus Cort Nielsen. Štvrtý finišoval Sonny Colbrelli.

"Ďakujem všetkým z nášho tímu za ich dnešnú prácu. Vynaložili veľké úsilie, aby zastavili útoky. Bohužiaľ, nebolo možné zachytiť Solera, takže sme prišli o víťazstvo.

Cítim sa lepšie a vidím, ako sa zlepšuje moja forma a to aj za takých zlých podmienok, aké sme mali dnes," povedal Peter Sagan pre oficiálny web svojho tímu.

V súťaži o zelený dres si Talian Colbrelli udržal prvú priečku. Sagan druhý so stratou 18 bodov.

Preteky Okolo Romandie vyvrcholia cez víkend dvomi záverečnými etapami. V sobotu cyklistov čaká horská etapa s cieľom v lyžiarskom stredisku Thyon (2090 m). Etapu však kvôli nepriaznivej predpovedi môžu skrátiť.

V nedeľu je na programe časovka na 16 kilometrov.

Budúci týždeň už čaká Petra Sagana štart na Giro d'Italia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Toto je príprava, víťazstvá budú dôležité na Gire, komentoval Sagan. V daždi skončil tretí