Tréner vystriedal Rusnáka už po polhodine, z taktického hľadiska

Albert Rusnák odohral vo štvrtkovom zápase Európskej ligy iba 32 minút.
Albert Rusnák odohral vo štvrtkovom zápase Európskej ligy iba 32 minút. (Autor: SITA/AP)
SITA|2. okt 2015 o 09:49

Museli sme konať a rozhodol som sa vystriedať Rusnáka. Bolo to pre neho tvrdé, nemalo to nič spoločné s jeho výkonom, povedal tréner Groningenu Erwin van de Looi.

BRAGA. Slovenský futbalový stredopoliar Groningenu Albert Rusnák síce striedal už v 32. minúte štvrtkového súboja Európskej ligy v rámci 2. kola skupinovej fázy na ihrisku portugalskej Bragy, no nebolo to pre zdravotné problémy.

Tréner hostí Erwin van de Looi stiahol 21-ročného krídelníka z taktického hľadiska, holandský tím v tej chvíli prehrával 0:1 po góle Hassana z piatej minúty.

"Do zápasu sme vstúpili s potrebnou dávkou sebavedomia, ale hneď z prvého protiútoku sme dostali gól a domáci boli stále nebezpeční. Počas prvých 20 alebo 25 minút sme boli pod veľkým tlakom. Museli sme konať a rozhodol som sa vystriedať Rusnáka za obrancu Larsena. Bolo to pre neho tvrdé, nemalo to nič spoločné s jeho výkonom, ale pomohlo nám to. Nanešťastie sme nepremenili šance na skórovanie," cituje van de Looia oficiálna stránka Groningenu, ktorý napokon v Portugalsku prehral 0:1.

Groningen prehral s Bragou 0:1.

Holandské mužstvo má po dvoch kolách skupinovej fázy na konte nula bodov, pred prehrou v Brage nezvládlo ani domáci zápas s Marseille (0:3).

Tím dokonca ešte ani neskóroval. Najbližšie sa predstaví 22. októbra v Liberci.

"Dnes sme rozhodne mali šancu na bodový zisk, boli sme lepší. Už to nemáme veľmi vo svojich rukách, pohľad na tabuľku je dosť bolestivý," dodal Van de Looi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Tréner vystriedal Rusnáka už po polhodine, z taktického hľadiska