Tréner Šupler presedlal v Rige na koňa

Július Šupler
Július Šupler (Autor: Dinamo Riga)
Vojtech Jurkovič, SITA|1. aug 2010 o 11:36

Prvýkrát v živote vysadol v 59 rokoch hokejový tréner Július Šupler na živého koňa. Stávka je stávka.

Agentúrnu správu sme o 17,10 nahradili autorským textom SME.

RIGA, BRATISLAVA. Všetko prebehlo bez zranenia či vzrušenia. Kobyla Amazone sa pod jazdcom Júliusom Šuplerom nesplašila, pokojne prekráčala vyše tri kilometre. Od budovy parlamentu ho priniesla do Riga Arény, kde hokejovým fanúšikom pod vedením skúseného hokejového kouča vykreslila dve triumfálne osmičky.

Vysadol ako kovboj

„Normálne som sa zaprel do strmeňa a nasadol, ako som to videl v kovbojkách," povedal pre SME bývalý tréner slovenskej reprezentácie. Potom tichšie dodal, že pri nástupe využil príhodné dva schodíky pri múriku. Kobyla mala výšku cez kohútik 186 centimetrov od zeme. „Opacha, ale cez týždeň som s ňou trénoval. Vidno, že už sme boli skamarátení."

sup.jpg

Tréner Dinama Riga sa s kapitánom Sandisom Ozolinsom stavil pred zápasom play off, že ak prejdú cez favorizovaný SKA Petrohrad, sadne na bieleho koňa. Riga prešla, Šupler splnil úlohu džokeja.

Možno ho čaká padák

Stalo sa to v sobotu v rámci slávnostného otvorenia novej sezóny, ktorú zorganizoval klub v Rige pre fanúšikov a ich rodiny.
Šupler je známy tým, že v záujme motivácie hráčov pristane aj na ich rituály. V Rige dostal otázku, či by si zopakoval stávku s Ozolinšom a o čom by mohla byť. „Manželke som už dávnejšie vravel, že raz možno budem skákať padákom."

Keď mladý tím Dukly Trenčín pod Šuplerovým vedením nečakane vyradil v play off v roku 2001 silný Slovan, dal sa potetovať ako mnohí jeho hráči v tínedžerskom veku.
„Vtedy ma žena nepochválila, naopak, dva mesiace so mnou neprehovorila."

Hokejisti Rigy už týždeň trénujú na ľade na nový ročník Kontinentálnej hokejovej ligy. Šuplerovi chýbajú slovenskí útočníci. Marcel Hossa prestúpil do Kazane a Róbert Petrovický, ktorý si po krachu projektu HC Lev v Poprade hľadá nové angažmán. Posilou Rigy by mal byť 23-ročný útočník Brock Trotter, ktorý sa v Montreale Canadiens nepresadil, viac sa mu darilo s Hamiltonom v AHL.

Nachádzate sa tu:
Domov