Tréner Šachtaru po vypadnutí: Za neúspech som zodpovedný iba ja

Futbalisti Šachtaru Doneck nevyužili skvelú východiskovú pozíciu z prvého zápasu.
Futbalisti Šachtaru Doneck nevyužili skvelú východiskovú pozíciu z prvého zápasu. (Autor: Twitter - FC Shakhtar Donetsk)
SITA|4. aug 2016 o 08:40

Šachtar Doneck vypadol v treťom predkole Ligy majstrov so švajčiarskym súperom Young Boys Bern.

BERN. Skupinová fáza tohtosezónnej edície futbalovej Ligy majstrov bude bez Šachtaru Doneck. Ukrajinský zástupca sa v stredu rozlúčil s európskym pohárom číslo jeden, keď v odvete tretieho predkola prehral v riadnom hracom čase na ihrisku švajčiarskeho Young Boys Bern 0:2 - bolo to rovnakým výsledkom, ako pred týždňom doma zvíťazil.

O postupe rozhodli až strely zo značky pokutového kopu, v ktorých bolo úspešnejšie švajčiarske mužstvo.

"Utrpeli sme ťažkú prehru, akú si mužstvo nášho formátu nemôže dovoliť," vyhlásil pre oficiálny klubový web futbalista Donecku Darijo Srna.

Takýto Šachtar nechcú fanúšikovia vidieť

"Blahoželáme tímu Young Boys k víťazstvu a prieniku ďalej, túžili po tom viac ako my. Toto nebol Šachtar, aký chcú fanúšikovia vidieť."

"Musíme z toho vyvodiť závery a ísť ďalej. Neostáva nám nič iné, iba si napraviť povesť dobrými výsledkami v Európskej lige," dodal.

"Sme veľmi sklamaní. Mohli sme tento zápas vyhrať, ale nedarilo sa nám v zakončení. Po bezgólovom prvom polčase sme druhý začali v príliš pomalom tempe, čo vyústilo do dvoch gólov domácich," nadviazal útočník Eduardo.

"Nepovažujem to však za koniec. Ešte sme iba na začiatku sezóny. Samozrejme, dostali sme tvrdú ranu, ale to je futbal. Musíme sa rehabilitovať v najbližších zápasoch a vynasnažiť sa, aby sme v budúcnosti boli silnejší."

Tréner: Všetci sme naštvaní

Aj na trénerovi Šachtaru Paulovi Fonsecovi, ktorý pred touto sezónou vystriedal Mirceu Lucesca, bolo vidieť veľké sklamanie.

"Jedným z našich hlavných tohtosezónnych cieľov bolo prebojovať sa do základnej skupiny LM," povedal štyridsaťtriročný rodák z Mozambiku.

"Všetci sme naštvaní, chceli sme postúpiť do ďalšej fázy. Za tento neúspech som zodpovedný iba ja. Väčšinu stretnutia sme ovládali hru a pred prvým gólom protivníka sme mali dve čisté šance. Bohužiaľ, dnes sa nám nepodarilo skórovať. Musíme tento rezultát prijať a pochopiť, kde sme urobili chyby."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Tréner Šachtaru po vypadnutí: Za neúspech som zodpovedný iba ja