Tréner Popradu dokázal to, čo sa jeho predchodcovi nepodarilo za šestnásť zápasov

Hráči Popradu zdolali favorita z Košíc.
Hráči Popradu zdolali favorita z Košíc. (Autor: TASR)
TASR|14. nov 2016 o 09:20

Východniari uspeli v dvoch zápasoch za sebou.

KOŠICE. Nedávno sa ujal trénerského kormidla v poslednom tíme hokejovej Tipsport Ligy, s ktorým dokázal to, čo sa jeho predchodcovi Petrovi Jonákovi nepodarilo - získať v dvoch po sebe idúcich zápasoch plný počet bodov.

Marcel Ozimák si lepší začiatok na trénerskej lavičke Popradu ani nemohol želať. Šesť bodov je o to cennejších, že ich získali u súperov, ktorí nezvyknú púšťať body hosťujúcim tímom.

Dva výhry za sebou po prvýkrát

Popradčania sa pod novým trénerom prvýkrát predstavili v 18. kole v Nitre. Na triumf 5:2 u obhajcu nadviazali aj u ďalšieho ašpiranta na popredné priečky - v Košiciach (2:1).

Matný výkon domácich potrestali v záverečnej tretine, v ktorej dvakrát prekonali brankára Kopřivu. Pre súčasný popradský tím bol šesťbodový víkend doteraz neznámym pojmom.

Noví tréneri - Ozimák s asistentom Františkom Štolcom - môžu hovoriť o úspešnom začiatku ich popradskej misie.

"Krajší začiatok sme si spolu ani nemohli predstavovať. Niečo takéto by bolo pre každého trénera veľmi príjemné a nás to odrazí do ďalšej práce s veľkou chuťou a nadšením," uviedol Ozimák po zápase v Košiciach.

Hrali so sebazaprením

S jeho zverencami to pritom pred zápasom nevyzeralo dobre. Zo zdravotných dôvodov nehrali Zagrapan, Pokovič ani Dinda, v Košiciach nenastúpil ani Ježek a chýbal aj obranca Chaloupka.

Absencie síce nezľahčili trénerom situáciu, ale Popradčania v derby zápase ukázali vôľu po víťazstve, ktorá bola odmenená.

"Šarapatí u nás nejaká viróza a ráno pred zápasom v Košiciach mi štyria hráči povedali, že nemôžu hrať pre teplotu. Ďalší dvaja i brankár hrali so sebazaprením. Dali do toho srdce. Ukázali jedno veľké 'chcem' aj cez 'nemôžem.' To je pre nás podstatné," poznamenal Ozimák.

Verili vo víťazstvo

Dve trojbodové výhry sú pre Popradčanov vítanou vzpruhou, vďaka ktorej majú na dosah tabuľkových konkurentov.

Výsledky v Nitre a v Košiciach však Popradčania nechcú preceňovať a ich ambíciou je napredovať poctivým prístupom.

Takým, aký ukázali pri víťazstve 2:1 vo východniarskom derby.

"Hrali sme trpezlivo celých šesťdesiat minút. Chalani dnes dodržali systém, ktorý chceme hrať. Zároveň ukázali aj hru, ktorou sa chceme presadiť. Už pred zápasom som im hovoril, že v športe nevíťazí vždy ten najlepší, ale ten, kto verí vo víťazstvo. My sme v neho dnes verili do poslednej minúty," uviedol Ozimák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Tréner Popradu dokázal to, čo sa jeho predchodcovi nepodarilo za šestnásť zápasov