Bystričania vyhrali v repríze finále, Košice ukončili víťaznú sériu

Na snímke zľava Ivan Ďatelinka (Banskáj Bystrica), brankár Jason Bacashihua (Banská Bystrica)  a Judd Blackwater (Nitra).
Na snímke zľava Ivan Ďatelinka (Banskáj Bystrica), brankár Jason Bacashihua (Banská Bystrica) a Judd Blackwater (Nitra). (Autor: TASR)
SITA|13. nov 2016 o 20:00

Hokejová Tipsport liga pokračovala v nedeľu zápasmi 19. kola.

KOŠICE. Hokejisti Nitry neuspeli v nedeľňajšej repríze minulosezónneho finále Slovnaft play-off Tipsport ligy, keď na vlastnom ľade podľahli hráčom Banskej Bystrice 1:4 v zápase 19. kola.

Duel bol po zásahoch Davida Lalibertého a Viačeslava Truchna z úvodnej časti nerozhodný až do záverečného dejstva. V ňom sa v drese hostí presadili Maxim Matuškin a dvakrát Tomáš Matoušek.

"Barani" uspeli v siedmom dueli po sebe a kraľujú ligovej tabuľke so sedembodovým náskokom pred Košicami, tie však majú zápas k dobru. Nitra prehrala už v štvrtom stretnutí v sérii a patrí jej tretia priečka.

Košice ukončili víťaznú sériu

Košičania na vlastnom ľade prehrali s Popradčanmi 1:2. "Oceliari" sa ujali vedenia v 13. min gólom českého legionára Radima Hrušku. Na ďalší zásah si museli diváci v Steel aréne počkať až do tretej dvadsaťminútovky.

V 51. min vyrovnal na 1:1 Adam Lapšanský a o troch bodoch pre hostí rozhodol v 58. min Peter Lichanec.

Kamzíci vyhrali druhý duel po sebe a zároveň ukončili košickú sériu šiestich triumfov za sebou.

Na snímke zľava Štefan Fabian (Poprad), Peter Boltun (Košice) a brankár Martin Šúrek (Poprad).
Na snímke zľava Štefan Fabian (Poprad), Peter Boltun (Košice) a brankár Martin Šúrek (Poprad). (Autor: TASR)

Žilina doma zvíťazila nad nováčikom z Liptovského Mikuláša jednoznačne 7:3.

"Vlci" položili základ svojho úspechu v prvej tretine, ktorú presnými zásahmi Marcela Holoviča, Mareka Hovorku a Lukáša Handlovského vyhrali 3:0.

V druhej dvadsaťminútovke zvýšili už na 5:0 zásluhou gólov Tomáša Prokopa a Rastislava Konečného, ale za hostí skorigovali Martin Kriška, Matej Moravčík a Richard Huna.

Záverečná časť patrila opäť Žilinčanom - na konečných 7:3 uzavrel skóre svojim druhým zásahom v zápase Hovorka.

Trenčín nezvládol zápas s Martinom

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili nad hráčmi Nových Zámkov 4:3. V aktuálnej sezóne tak s týmto nováčikom súťaže ešte neprehrali, v predchádzajúcich dvoch súbojoch triumfovali 2:1 po predĺžení a 5:1.

Zvolenčania sa v nedeľu ujali vedenia v 5. min gólom Juraja Majdana, no hostia presnými zásahmi Jakea Cardwella, Erika Čaládiho a Mareka Drtinu získali dvojgólový náskok.

Tím spod Pustého hradu však pridal ešte tri góly - Daniel Krejčí skorigoval, Radovan Puliš v presilovke vyrovnal a Lukáš Jurík zariadil tri body pre domáce mužstvo.

V nedeľu sa vo Zvolene skončila šnúra troch víťazstiev hráčov Nových Zámkov, Zvolen si pripísal triumf po dvoch prehrách za sebou.

Dukla Trenčín nezvládla domáci zápas s Martinom, keď prehrala 3:4. O triumfe hostí rozhodli dvaja dvojgóloví strelci - Radomír Heizer a Sergej Korostin.

O zásahy Trenčína sa postarali Matej Síkela, Peter Sojčík a Marcel Hossa.

Martinčania po návrate do súťažného diania získali z dvoch duelov už štyri body a v tabuľke im patrí 7. miesto o skóre pred Trenčínom.

Tipsport liga 2016/2017 - 19. kolo:

HK Nitra - HC'05 iClinic Banská Bystrica 1:4 (1:1, 0:0, 0:3)

Góly: 18. Laliberté (Milam, Blackwater) - 20. Truchno (Lunter), 43. Matuškin (Tománek, Trukhno), 51. Matoušek (Češík, Mihálik), 60. Matoušek.

Rozhodovali: Kubuš, Jonák - Výleta, Tvrdoň vylúčení: 1:1 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

HK Nitra: Valent - Milam, Versteeg, Pupák, Mezei, Ordzovenský, König, Kuzma - Blackwater, Slovák, Laliberté - Krištof, Paukovček, Ručkay - Bajtek, Štefanka, Macík - Piačka, Bene, Chalupa

HC'05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua - Maione, Wishart, Ďatelinka, Kubka, Matuškin, Mihálik, Cebák - Hickmott, Surový, Buc - Lunter, Truchno, Tománek - Matoušek, Češík, Lamper - Róth, Tamáši, Bezúch.

Hlasy:

Andrej Kmeč, tréner HK Nitra: "My sme odohrali veľmi dobrý zápas a chalanom je ťažké niečo vytýkať, pretože do toho dali všetko, bolo tam nasadenie, bojovnosť. Myslím si, že rozhodli naše dve individuálne chyby na konci prvej tretiny, tretí gól v predbránkovom priestore a naše nevyužité šance. Boli tam nejaké žŕdky, prázdne bránky, ale nepremenili sme to. Bystrica hrala veľmi dobre. Bolo veľmi ťažké za stavu 1:3 prekonať ich dobrú obranu a nepodarilo sa nám to."

Vladimír Országh, tréner HC'05 iClinic Banská Bystrica: "Myslím, že sme videli veľmi dobrý zápas z oboch strán. Bolo tam veľa nasadenia, dobrá atmosféra. My sme samozrejme prišli do Nitry s cieľom prelomiť nepriaznivú sériu, ktorú sme tu v Nitre mali. Počas celej minulej sezóny sme tu nevyhrali, čo sa nám aj podarilo. Boli sme trpezliví, čakali sme na svoje šance a tie sme premenili. Za stavu 3:1 nás tam podržal brankár výbornými zákrokmi a som veľmi spokojný s tým, ako mužstvo bojovalo počas tohto týždňa. Dá sa povedať, že ten posledný zápas proti majstrovi bol najťažší. Odohrali sme 3 ťažké zápasy za 4 dni. Chalanov samozrejme chválim. Trochu si oddýchneme a ideme ďalej, pretože liga sa ešte len rozbieha."

HC Košice - HK Poprad 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)

Góly: 13. Hruška (Varga) - 51. Lapšanský (Henderson, Brejčák), 58. Lichanec (Bagin, Lapšanský).

Rozhodovali: Štefik - Bednár, Smrek, vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 4192 divákov.

HC Košice: Kopřiva - Dudáš, Deyl, Šedivý, Šmach, Vašíček, Matejka, Pavúk - Miklík, Suja, Bartánus - Bicek, Klíma, Bartoš - Hričina, Boltun, Milý - Šoltés, Hruška, Varga

HK Poprad: Šurek - Fabian, Krempaský, J. Brejčák, Bagin, Kurali, Suchý - Abramov, Mlynarovič, Kroták - Henderson, Lapšanský, Müller - D. Bondra, Troliga, B. Rapáč - Štrauch, Lichanec, Semorád

Hlasy:

Rostislav Čada, tréner HC Košice: "Dnes môžeme byť spokojní iba s prvou tretinou, v ktorej sme skórovali. Inak sme však mali slabý dôraz v útočnej fáze. Mali sme síce vysoký počet striel, ale boli to nevýrazné strely. To bol hlavný dôvod, pre ktorý sme dnes nevyhrali."

Marcel Ozimák, tréner HK Poprad: "Do Košíc sme prišli so zámerom eliminovať snahu a útočné poňatie hry domácich. Prvú tretinu sme chceli odohrať bez inkasovaného gólu, ale to sa nám nepodarilo. Počas celého zápasu sme dodržiavali dohodnutý systém. Hrali sme oduševnene a so srdcom. Košičania mali optickú prevahu, boli viac v našom pásme, ale nepúšťali sme ich do exponovaných priestorov, z ktorých padá najviac gólov. To bol recept. Nechceli sme s nimi hrať otvorenú hru aj preto, že sme dnes mali veľa chýbajúcich hráčov. Štyria hráči zostali doma v Poprade, niekoľko ďalších nastúpilo so sebazaprením. Dnes sme ukázali srdce a možno aj preto sa na nás v tretej tretine usmialo šťastie."

MsHK DOXXbet Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš 7:3 (3:0, 3:3, 1:0)

Góly: 9. Holovič (Juraško, Konečný), 9. Hovorka (Handlovský), 20. Handlovský (J. Jurík, D. Brejčák), 26. Prokop (E. Švec), 28. Konečný (Holovič), 36. J. Jurík (Húževka, Den. Rehák), 41. Hovorka (Handlovský) - 30. Kriška (Uram), 37. Moravčík (A. Laco, Faith), 38. Ri. Huna (Ru. Huna).

Rozhodovali: Novák - Stanzel, Návratek, vylúčení: 8:7, navyše: Nádašdi 10 min. napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0, 1398 divákov.

Žilina: Tomek - P. Mikuš, Den. Rehák, D. Brejčák, Juraško, Drábek, Macejko, Kříž, Prokop - Handlovský, Hovorka, J. Jurík - Rogoň, Húževka, Švihálek - Konečný, Holovič, Stupka - E. Švec, Ondruš, Gmitter

Liptovský Mikuláš: Križan (26. A. Nagy) - Mezovský, Šiška, Nádašdi, Makovský, Kadlubiak, Moravčík, Bobček, Oravec - Rud. Huna, Rób. Huna, Rich. Huna - Kriška, M. Sukeľ, Uram - Faith, Piatka, A. Laco - Števuliak, Stümpel, Kabáč

Hlasy:

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Som rád, že sme zvládli dôležitý duel a bezprostredný súboj o štvrtú priečku. Chalani hýrili pohybom, dobre kombinovali, dali sme krásne góly, škoda len poľavenia za stavu 5:0 a 6:1. Na druhej strane, chlapci sa stále snažili pridať góly. Z víťazstva sa tešíme."

Róbert Spišak, tréner Liptovského Mikuláša: "Napriek tomu, že sme prvú tretinu prehrali 0:3, sme mali úvod stretnutia dobrý. Do ôsmej minúty sme mali dve šance, ktoré sa mali skončiť gólom. Potom sme však inkasovali v oslabení, následne pridal súper ďalší gól a od toho momentu sme ťahali za kratší koniec. Snažili sme sa stále dostať do hry, šli sme do rizika, otvorili sme hru a výsledok je známy. Nie sme spokojní s výsledkom, ale súper bol v obrane aj v útoku lepší, to dnes rozhodlo."

HKM Zvolen - HC Nové Zámky 4:3 (1:1, 0:1, 3:1)

Góly: 5. Majdan (Puliš, L. Jurík), 44. D. Krejčí (B. Mráz, Klhůfek), 52. Puliš (L. Jurík, P. Zuzin), 57. L. Jurík (Puliš, P. Zuzin) - 20. Cardwell (Saarinen), 28. Čaládi (Mart. Chovan), 41. Drtina (Bahenský, Brabenec).

Rozhodovali: T. Orolín - P. Stano, Kollár. Vylúčenia na 2 min: 6:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1130 ddivákov.

Zvolen: Baroš - Hraško, D. Krejčí. Valenta, Andersons, M. Ivan, Plechanov, Hataš, Habšuda - P. Zuzin, B. Mráz, Klhůfek - Puliš, L. Jurík, Majdan - McGregor, Petráš, Žilka - Mart. Ďaloga, I. Jakubík, Halama

N. Zámky: Lundström - Cardwell, Drtina, V. Čížek, Sandgren, Ďurčo, Sucharda, Martin Chovan, Mäkinen - Bahenský, Brabenec, Saarinen - L. Hvila, Kytnár, Michal Hudec - M. Paulovič, Pitule, Fábry - J. Tibenský, Čaládi, Dubec

Hlasy:

Milan Staš, tréner Zvolena: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, vyhrávali sme, ale hlúpymi faulmi v útočnom pásme sme dali súperovi možnosť hrať presilovku o dvoch hráčov, ktorú využil. V druhej tretine nám Zámky odskočili na 1:2 a hoci sme mali možnosť na vyrovnanie, nepodarilo sa nám ju využiť. Napokon sme prehrávali 1:3 a vyzeralo to zle. Po korektúrach v zostave sme znížili a išli sme za naším víťazným cieľom. Mužstvo ukázalo charakter, dostalo súpera pod tlak a v závere i so šťastím výsledok 4:3 udržalo. Verím, že tieto tri body pomôžu hráčom po psychickej stránke a naštartujú nás do ďalších bojov."

Július Pénzeš, tréner N. Zámkov: "Nectí nás to, že sme pustili tento zápas. Už za stavu 2:1 pre nás akoby sme prestali hrať a ledva sme to v druhej tretine udržali. Na začiatku tretej sme dali tretí gól, ale opäť sme prestali hrať. Dopustili sme sa faulov, technických chýb a súper vyrovnal. Vedeli sme, kde hrozí najväčšie nebezpečenstvo, teda v predbránkovom priestore, ktorý Zvolenčania dobre obsadzujú. Žiaľ, práve z týchto pozícií sme inkasovali rozhodujúce góly. Práve tu sme si prehrali zápas. Musíme si to dobre rozobrať a poučiť sa z toho."

Lukáš Jurík, autor rozhodujúceho gólu Zvolena: "Takéto víťazstvo sme presne potrebovali, lebo prehry nás dávali dole. Žili sme po druhej tretine v šatni a bolo to v tretej tretine vidieť. 'Hecovali' sme sa, dali sme do toho všetko, zabrali sme a priklonilo sa našu stranu aj šťastie. Ja som dva mesiace nehral a potreboval som takýto zápas s víťazným gólom. Verím, že to bude už iba lepšie a lepšie."

Dukla Trenčín - MHC Martin 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)

Góly: 34. Síkela (Hossa), 53. Sojčík (Síkela, Obšut), 60. Hossa (Sojčík, Ölvecký) - 8. Heizer (Dvořák), 28. Heizer (Koyš, Korostin), 40. Korostin (Brňák, Salija), 44. Korostin (Heizer, Tabaček).

Rozhodovali: Müllner - Šerčík, Junek, vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše: Bohunický 10 min - Pulli 5+DKZ, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, 838 divákov.

Trenčín: Chábera (41. Kutej) - Kozák, Drgoň, Obšut, Holenda, Bohunický, Hatala, Šefčík, Jáchym - Sojčík, Ölvecký, Hossa - Veilleux, Síkela, T. Sýkora - D.Novák, J.Švec, Briestenský - D. Hudec, Šimun, E. Smolka

Martin: Corbeil - Dvořák, Tabaček, Brňák, Salija, Pulli, Michalčin, Leško, Pacalaj - Koyš, Heizer, Korostin - Surovka, Galamboš, Markovič - Kadura, Murček, Pokrivčák - Jurášek, Dokšin, R. Varga

Hlasy:

Josef Turek, tréner Trenčína: "V úvode sme nevyužili šance. V druhej tretine sme doťahovali výsledok, mali sme aj šance, ale dostali sme veľmi lacný gól. To bol zlomový moment. V poslednej tretine sme sa nevzdávali, konečne sme začali hrať to, čo sme chceli, ale bolo už neskoro."

Pavol Paukovček, tréner Martina: "Prvých desať minút sme hrali zle, súper nás dostával pod tlak. Odvtedy sme boli lepším mužstvom na ľade do konca druhej tretiny. V poslednej tretine sme si postrážili výsledok umnou hrou. V kritických chvíľach nás podržal Corbeil."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Bystričania vyhrali v repríze finále, Košice ukončili víťaznú sériu