Slovensko? Mužstvo, ktoré dobre bráni a spolieha sa na protiútoky

Futbalisti Poľska.
Futbalisti Poľska. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. jún 2021 o 10:55

Slovensko bude prvým súperom Poľska na EURO 2020.

PETROHRAD. Poľskí futbalisti majú jasný zámer. V pondelňajšom zápase zdolať Slovákov a vstúpiť do EURO 2020 ziskom troch bodov.

Nedeľný predzápasový tréning ešte v domácom kempe v Gdansku, potom sa letecky presunuli do Petrohradu. Večer si splnili oficiálne mediálne povinnosti kouč Paulo Sousa, za hráčku kabínu dostal priestor Grzegorz Krychowiak.

Sousa informoval, že všetci hráči sú zdravotne v poriadku a pripravení nastúpiť. Naznačil aj to, kadiaľ by mohla viesť cesta k úspechu.

Zostavu prezradí tesne pred zápasom

"Ak budeme správne koncentrovaní, agresívni bez lopty aj s loptou, potom vďaka kvalite hráčov, ktorých máme, by sme sa mali tešiť z troch bodov," zdôraznil Portugalčan, ktorý o definitívnom zložení základnej zostavy ešte premýšľa.

"Zvyčajne informujem tím až na poslednom stretnutí pred cestou na štadión. Je to pre mňa normálny proces.

Sústredíme sa na posledné detaily a potom vyberieme najlepšiu jedenástku. O jej zložení mám už pomerne jasno, otázne sú len jeden či dva posty. Zvyšok je jasný," priznal tréner poľského tímu. 

Proti Slovensku nemôžu hrať zranení útočníci Arkadiusz Milik a Krzysztof Piatek, kouč to vidí z pozitívnej stránky.

"Sú to útočníci, ktorí by mohli hrať po boku Roberta Lewandowského. Ak sú všetci zdraví, máme jeden z najlepších útokov. Ale ich zranenia sú šancou pre ostatných," zhodnotil 50-ročný tréner. 

Priestor tak dostane niekto z dvojice Jakub Swierczok a Karol Swiderski.

"Sousa dodal, že pondelok 14. júna bude jeden z najdôležitejších dní v jeho trénerskej kariére: "Ďakujem Bohu, že mne a moje rodine futbal priniesol tak veľa. Som rád, že sa môžem zúčastniť na EURO 2020."

Tréner poľského národného tímu Paulo Sousa.
Tréner poľského národného tímu Paulo Sousa. (Autor: SITA/AP)

Najdôležitejšie bude streliť prvý gól

Defenzívny stredopoliar moskovského Lokomotivu Krychowiak stručne charakterizoval hru slovenského súpera.

"Je to mužstvo, ktoré dobre bráni a spolieha sa na protiútoky. Budeme musieť hrať rýchle lopty sprava doľava. A najdôležitejšie bude streliť prvý gól.

To by bolo pre nás veľmi pozitívne," vyjadril sa hráč so skúsenosťami z francúzskej Ligue 1, anglickej Premier League i španielskej La Ligy.

Nemyslí si, že absencia tréningu v dejisku zápasu by mužstvu neprospela.

"To, že sme netrénovali v Petrohrade, nebude mať žiadny význam. Príprava v Gdansku nám umožnila dobre sa pripraviť na stretnutie. Tréningové kempy v marci a júni boli výborné. Hodnotiť sa však bude až po šampionáte," dodal. 

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Slovensko? Mužstvo, ktoré dobre bráni a spolieha sa na protiútoky