Tréner Norimbergu by si rád ponechal Vitteka

SITA|8. júl 2008 o 17:40

NORIMBERG 8. júla (SITA) - Tréner 1. FC Norimberg Thomas von Heesen by sa len veľmi nerád vzdal služieb slovenského útočníka Róberta Vitteka. Sám však vie, že po zostupe bavorského mužstva do II. bundesligy ...

NORIMBERG 8. júla (SITA) - Tréner 1. FC Norimberg Thomas von Heesen by sa len veľmi nerád vzdal služieb slovenského útočníka Róberta Vitteka. Sám však vie, že po zostupe bavorského mužstva do II. bundesligy to bude veľmi náročné. "Rád by som si ho ponechal, ale on zrejme nebude chcieť hrávať v druhej najvyššej súťaži. Každopádne do konca augusta sa toho môže ešte veľa udiať. Najhoršie by bolo, keby nás opustil 30. augusta. To by nám už zostalo dosť málo času na kvalitnú náhradu. Zatiaľ je Vittek s nami v mužstve a normálne trénuje," cituje nemecký Abendzeitung slová trénera 1. FC Norimberg. Dvadsaťšesťročný slovenský útočník má v Norimbergu platnú zmluvu do roku 2010, ale v klube dobre vedia, že práve odchovanec Slovana sa nachádza na listine želaných príchodov do tímu VfB Stuttgart. Športový riaditeľ 1. FCN Martin Bader v tejto súvislosti uviedol, že Vittekovo odstupné nebude nižšie ako 4 mil. eur."

Minulý týždeň odohrali Norimberčania v príprave dva zápasy proti tímom z nižších súťaží a Róbert Vittek sa strelecky činil. K víťazstvu nad TSV Mindelheim 12:0 pomohol štyrmi gólmi a proti 1. FC Sonthofen (4:0) pridal dva úspešné zásahy.

Nachádzate sa tu:
Domov