Tréner Keenan získal ako prvý na svete titul v NHL i KHL

Hráči Magnitogorska oslavujú titul.
Hráči Magnitogorska oslavujú titul. (Autor: khl.ru)
SITA|30. apr 2014 o 20:31

Rodák z Bowmanville v štáte Ontário Keenan je prvý cudzinec, ktorý sa teší zo zisku Gagarinovho pohára.

MAGNITOGORSK. Víťazmi KHL v sezóne 2013/2014 sa stali hráči tímu Metallurg Magnitogorsk. V rozhodujúcom siedmom finálovom stretnutí zdolali na domácom ľade český tím HC Lev Praha 7:4.

Pre Metallurg ide o najväčší úspech od sezóny 2006/2007, keď sa klub z Čeľabinskej oblasti stal šampiónom Ruska.

Pred dvadsiatimi rokmi získal Stanley Cup

"Máme mladý tím a bolo náročné vyrovnať sa s obrovským tlakom. Nakoniec však zahrali na výbornú. Víťazstvá prinášajú vždy nezabudnuteľné emócie. Predovšetkým však je potrebné oceniť aj prácu iných ľudí v klube, ktorí sa o úspech zaslúžili, a samozrejme mojich hráčov," vyhlásil v rozhovore pre sport-express.ru tréner Metallurgu Mike Keenan, ktorý pripustil, že jeho zverenci boli v úvodnej tretine príliš nervozni.

"Pre budúcu sezónu máme ten istý cieľ. Vyhrať Gagarinov pohár," doplnil 64-ročný Kanaďan, ktorý má vo svojej zbierke aj Stanley Cup s New York Rangers z roku 1994.

Keenan (64) sa tak stal prvým trénerom, ktorý priviedol svoje mužstvá k momentálne dvom najcennejším hokejovým klubovým trofejam.

Rodák z Bowmanville v štáte Ontário Keenan je zároveň prvý cudzinec, ktorý sa teší zo zisku Gagarinovho pohára za triumf v KHL ako tréner.

Němec: Pobláznili sme celé Česko

"V celom play-off sme hrali skvelý hokej. Siedmy zápas bol o šťastí. Oni dávali góly, zatiaľ čo my sme nechali súpera utiecť. Nemáme sa za čo hanbiť. Som rád, že som to mohol zažiť, skvelú atmosféru a neskutočných divákov v Prahe. Myslím si, že sme pobláznili celé Česko. Verím, že vedenie urobí všetko pre to, aby sa Lev nikam nesťahoval a tento tím zostal pohromade," vyhlásil pre isport.cz obranca Pražanov Ondřej Němec.

V rozhodujúcom siedmom zápase sa v drese zdolaného tímu predstavil aj slovenský útočník Lukáš Cingeľ.

Dvadsaťjedenročný odchovanec žilinského hokeja odohral 13 minút a do štatistík sa zapísal 40-percentnú úspešnosťou na vhadzovaniach.

Za najužitočnejšieho hráča Gagarinovho pohára KHL vyhlásili kapitána Metallurgu Sergeja Moziakina. Ten v play-off nazbieral v 21 dueloch 33 bodov za 13 presných zásahov a rovných 20 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Tréner Keenan získal ako prvý na svete titul v NHL i KHL