Tréner Hamburgu Jol: "Žilina je najmä doma veľmi silná"

SITA|21. okt 2008 o 12:17

Holanďan pochválil slovenského vicemajstra.

HAMBURG. Hlavný kormidelník nemeckého futbalového veľkoklubu Hamburger SV, ktorý bude prvou prekážkou úradujúceho slovenského vicemajstra MŠK Žilina v skupinovej fáze Pohára UEFA 2008/09, Martin Jol si uvedomuje, že pod Dubňom nečaká jeho zverencov vôbec jednoduchá úloha.

"Vieme, že to bude veľmi náročný a ťažký duel. Žilinčania sú najmä v domácom prostredí nesmierne silným protivníkom," povedal pre oficiálnu internetovú stránku klubu www.hsv.de 52-ročný kormidelník aktuálneho lídra I. nemeckej bundesligy.

Jolovi bude na Slovensku chýbať trio zranených opôr Nigel de Jong, Marcell Jansen a Thiago Neves, no k dispozícii už bude doliečený Mladen Petrič. Chorvátsky útočník pre žalúdočnú virózu chýbal v základnej zostave HSV v nedeľňajšom ligovom dueli proti Schalke (1:1), na trávnik sa napokon dostal v 61. min ako striedajúci hráč. Nemci sa chcú v Žiline odpichnúť k postupu do jarnej vyraďovacej fázy.

"Bolo by vynikajúce, ak by sme dokázali hneď na úvod zvíťaziť. Myslím si, že na účasť v šestnásťfinále Pohára UEFA bude stačiť šesť či sedem bodov," uviedol Martin Jol a v krátkosti sa vrátil ešte k nedeľňajšiemu duelu so Schalke: "V prvom polčase mužstvo predviedlo úplne najlepší výkon od môjho príchodu na jeho lavičku. Potom sme však doplatili na nepremieňanie šancí."

Stretnutie MŠK Žilina - Hamburger SV má na štadióne pod Dubňom výkop vo štvrtok 23. októbra o 18.30 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Tréner Hamburgu Jol: "Žilina je najmä doma veľmi silná"