Obvinil ho bývalý hráč Banskej Bystrice. Tréner Calgary končí pre rasizmus

Bill Peters.
Bill Peters. (Autor: TASR)
SITA|29. nov 2019 o 19:29

Peters podal rezignáciu.

BRATISLAVA. Hokejový tréner Bill Peters doplatil na obvinenie vznesené bývalým hráčom Banskej Bystrice.

Akim Aliu, ktorý hral v úvode predminulej sezóny na Slovensku za majstrovský banskobystrický tím, po deviatich tipsportligových dueloch sa však porúčal do Švédska, ho obvinil z rasizmu.

Incident sa mal udiať pred desiatimi rokmi, koučovi Billovi Petersovi sa údajne nepáčila hudba, ktorú si vtedy 20-ročný hokejista púšťal. Peters v piatok z tohto dôvodu rezignoval na post kouča Calgary Flames.

Jeho nástupcom na lavičke klubu NHL sa zatiaľ stal doterajší asistent Geoff Ward.

Aliu v pondelok na twitteri uviedol, že ešte počas spoločného pôsobenia v tíme Rockford IceHogs v sezóne 2009/2010 Peters ako vtedajší kouč farmárskeho tímu pravidelne verbálne narážal na jeho farbu pleti, pretože sa mu nepáčila hudba, ktorú si púšťal v hráčskej kabíne.

Aliu priznal, že to bola forma jeho rebélie voči Petersovi, ktorý mal neskôr požiadať vedenie organizácie o preradenie mladíka do nižšej súťaže.

Flames na piatkovej tlačovej konferencii prostredníctvom generálneho manažéra klubu Brada Treviling oznámili koniec pôsobenia Petersa. "Bill podal rezignáciu, ktorú sme prijali. Už nie je súčasťou našej organizácie," vyhlásil Treliving.

Akim Aliu strávil minulý ročník Kanaďan narodený v Nigérii, ktorý vyrastal aj na Ukrajine, v tretej najkvalitnejšej zámorskej súťaži ECHL. Odohral v nej len sedemnásť zápasov a momentálne je bez angažmánu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obvinil ho bývalý hráč Banskej Bystrice. Tréner Calgary končí pre rasizmus