Sagan: Ak je toto moja forma, je to zlé

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|16. jún 2017 o 14:13

Po víťazstve na Okolo Švajčiarska z Petra Sagana opadol stres. Majster sveta však verí, že najlepšiu formu bude mať až na Tour de France.

BRATISLAVA. Nevyzeralo to vôbec ružovo. V druhej etape sa Peter Sagan len z diaľky pozeral ako súperi šprintujú. V tretej etape mu víťazstvo uchmatol Michael Matthews. Majster sveta sa zdal byť frustrovaný.

Celý máj strávil prípravou v Amerike, aby bol v júli na Tour de France postrachom súperov a šiesty raz po sebe sa stal najlepším šprintérom najslávnejších pretekov. Lenže vo Švajčiarsku to nešlo podľa plánu.

„V prvej etape to bol veľmi divoký záver s množstvom útokov,“ opisoval Sagan pre cyclingweekly.

Športový riaditeľ tímu Bora Ján Valach dokonca vravel, že Sagan musel miesto šprintovania brzdiť, pretože ho súperi zavreli a hoci bol rýchlejší, nemal sa kade prešmyknúť.

Proti Matthewsovi mu v tretej etape zase chýbalo viac síl, skončil druhý.

Po víťazstve stres opadol

Ideálne to nevyzeralo ani v piatej etape. „Necítil som sa najlepšie. Mal som zlý deň,“ hovoril Sagan pre cyclingweekly. Kríza však pominula.

“Prišla krátka prehánka a zrazu som bol plný síl. Možno preto, že som narodený v znamení Vodnára,“ smial sa po skvelom víťazstve.

Po víťazstve z neho opadlo napätie a bol opäť uvoľnený. Navyše vyhral nad súpermi rozdielom triedy. Keď zrýchlil, nik sa nedokázal udržať za jeho zadným kolesom. Na cieľovej rovinke mu namerali priam neuveriteľnú rýchlosť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan: Ak je toto moja forma, je to zlé