Bez Frooma, ale s dvoma lídrami. Ineos chce mať na Tour viac možností

Egan Bernal (vľavo) ukázal skvelú formu na pretekoch Okolo Švajčiarska.
Egan Bernal (vľavo) ukázal skvelú formu na pretekoch Okolo Švajčiarska. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. jún 2019 o 12:26

Lídrami tímu budú Geraint Thomas a Egan Bernal.

BRATISLAVA. Britský tím Sky ovládol uplynulé štyri edície najprestížnejších cyklistických pretekov Tour de France. V aktuálnom roku sa táto situácia nezopakuje, pretože ambiciózne zoskupenie zmenilo názov a od začiatku mája vystupuje pod hlavičkou chemického koncernu Ineos.

Okrem obmeny hlavného sponzora sa však veľa nezmenilo a britské družstvo pomýšľa na ďalší celkový triumf na Tour.

Do Francúzska síce nepošle zraneného Chrisa Frooma, avšak bude mať k dispozícii dvoch lídrov - obhajcu vlaňajšieho prvenstva Gerainta Thomasa a Kolumbijčana Egana Bernala.

"Nie je žiadnym tajomstvom, že pád na pretekoch Okolo Švajčiarska mal vplyv na moju prípravu pred Tour, ale mám za sebou dobrý tréningový blok a cítim sa byť pripravený," cituje 33-ročného Thomasa portál Cyclingnews.com.

"Po debate s tímom sme sa dohodli, že ak budeme mať dvoch lídrov, dá nám to viac možností. Egan aj ja budeme tvrdo pracovať jeden pre druhého."

Thomas spadol, Bernal sa ukázal

Rodák z Cardiffu vlani vstupoval do pretekov s cieľom pomôcť Froomovi získať piaty titul, ale napokon bol silnejší ako jeho tímový kolega.

"Víťazstvo na Tour je najväčším úspechom mojej kariéry a bude špeciálne nastúpiť na štart s číslom jeden. Spomienky na rok 2018 mi navždy zostanú v pamäti," povedal Geraint Thomas.

Thomas v aktuálnej sezóne nedosiahol ani jedno víťazstvo. Najviac sa mu darilo na podujatí Okolo Romandie, kde bol celkovo tretí a rovnako tretie miesto obsadil aj v jednej z etáp.

Formu mal ladiť na Okolo Švajčiarska, ale vo štvrtej etape spadol a musel predčasne odstúpiť. Následne absolvoval vyšetrenia v nemocnici, ktoré neukázali vážnejšie zranenia.

Jeho absenciu zužitkoval na celkové víťazstvo práve Bernal.

Koho vyšle Ineos na Tour de France 2019

Dvadsaťdvaročný Kolumbijčan má v prebiehajúcej sezóne skvelé výsledky. V marci triumfoval na Paríž-Nice, následne bol tretí na Okolo Katalánska a zase prvý na Okolo Švajčiarska. Problémy mu narobil akurát jarný tréningový pád, po ktorom musel vynechať Giro d'Italia.

Po debate s tímom sme sa dohodli, že ak budeme mať dvoch lídrov, dá nám to viac možností.


Geraint Thomas, obhajca víťazstva

"Pre môj vývoj je najdôležitejšie to, aby som si užíval preteky počas celých troch týždňov. Teším sa, že sa budem s Geraintom deliť o líderskú pozíciu. Spolu urobíme všetko preto, aby sme získali víťazstvo pre Ineos," povedal Bernal.

Okrem Thomasa s Bernalom vyšle britský tím na francúzske cesty šesticu mužov - Španiela Jonathana Castrovieja, Poliaka Michala Kwiatkowského, Taliana Gianniho Moscona, Holanďanov Wouta Poelsa s Dylanom van Baarlem a Brita Luka Rowa.

Prvá etapa tohtoročnej Tour de France 2019 je na programe v sobotu 6. júla so štartom aj cieľom v belgickom Bruseli.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Bez Frooma, ale s dvoma lídrami. Ineos chce mať na Tour viac možností