Tohtoročná Tour de France je ako grandslam bez Nadala, Federera aj Djokoviča

Slávnym pretekom chýba jasný líder.
Slávnym pretekom chýba jasný líder. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|3. júl 2019 o 16:25

Tour de France bude netradičná.

BRATISLAVA. Predstavte si, že by tenista Rafael Nadal nenastúpil na Roland Garros. Na parížskom grandslame sa mu nikto nevyrovná. Akokoľvek sú súperi silní, proti zdravému Nadalovi nemajú šancu.

Ak by v Paríži chýbal, súperi by vedeli, že majú jedinečnú šancu získať titul. Príležitosť, ktorá sa tak ľahko nemusí zopakovať.

A rovnaké to bude tento rok aj na cyklistickej Tour de France. Budú to preteky bez veľkého favorita. Získať titul je zdanlivo ľahšie.

Chris Froome by bol jednoznačnou jednotkou, ak by bol v Bruseli na štarte. Zotavuje sa však po nešťastnom páde na pretekoch Critérium du Dauphiné.

V tíme Ineos bolo chvíľu rušno. A pre istotu vybrali až dvojicu jazdcov, ktorí by mali Frooma zastúpiť - Gerainta Thomasa a Egana Bernala.

Lenže ich pozícia nie je pred pretekmi taká silná.

Tour je bez favorita

„Akoby to ani nebolo o tom, kto na Tour bude, ale kto tam nie je,“ opisuje trojnásobný víťaz Tour Greg LeMond pre Cyclingnews.

Okrem Frooma totiž bude chýbať aj vlani druhý Tom Dumoulin, vlani štvrtý Primož Roglič a ďalší zo silných pretekárov Vincenzo Nibali má za sebou náročné Giro d'Italia. O titul bojovať nebude.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Tohtoročná Tour de France je ako grandslam bez Nadala, Federera aj Djokoviča