Jury zverejnila nové výsledky, Kittel padol o viac ako sto miest

Nemecký cyklista Marcel Kittel počas výmeny bicykla v 2. etape na Tour de France 2018.
Nemecký cyklista Marcel Kittel počas výmeny bicykla v 2. etape na Tour de France 2018. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. júl 2018 o 07:53

Nová výsledková listina druhej etapy sa objavila takmer päť hodín po skončení etapy.

LA ROCHE-SUR-YON. Poriadny chaos a napokon aj zmenu výsledkov spôsobili pády a mechanické problémy cyklistov v závere 2. etapy Tour de France.

Najpodstatnejšia zmena spočíva v tom, že v nových výsledkoch rozhodcovia prisúdili rovnaký čas ako víťazovi etapy Petrovi Saganovi až 116 jazdcom.

Kittel mal pred cieľom defekt

Informácie priniesol špecializovaný portál Cyclingnews.

Doplatil na to nemecký jazdec tímu Kaťuša-Alpecin Marcel Kittel.

Pôvodne figuroval v celkových výsledkoch po 2. etape na 4. mieste s odstupom 12 sekúnd za lídrom Petrom Saganom, ale v novej verzii sa objavil až na 138. priečke s oveľa väčším mankom 4:14 min.

Kittel mal približne 8 km pred cieľom defekt na zadnom kolese, preto musel meniť bicykel a nebolo zrejmé, či sa dotiahol na jazdcov v pelotóne.

Na štvrtú z piatej priečky celkovo sa posunul Francúz Sylvain Chavanel, ktorý prakticky celú nedeľňajšiu etapu strávil v úniku a zbieral bonusové body a sekundy.

Sagan má náskok šesť sekúnd

Nová výsledková listina sa objavila oficiálne v obehu až o 22.22 h, čiže takmer päť hodín po skončení 2. etapy s cieľom v La Roche-sur-Yon.

Slovák Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) je lídrom Tour de France s náskokom 6 sekúnd pred Kolumbijčanom Fernandom Gaviriom (Quick-Step Floors) a 10 sekúnd pred Talianom Sonnym Colbrellim (Bahrain-Merida).

"Vzhľadom na pád v záverečných troch kilometroch etapy, všetci jazdci, ktorí bolo v tom čase v pelotóne, budú mať čas ako víťaz, teda 4:06:37 h.

Využili sme výklad pravidla 2.6.027," uvádza sa v tlačovej správe Medzinárodnej cyklistickej únie /UCI/.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Jury zverejnila nové výsledky, Kittel padol o viac ako sto miest