Totti žiari aj ako tridsaťdeväťročný. Je to diamant, vraví tréner

Francesco Totti (vľavo) sa po svojom góle objíma so spoluhráčom Danielem De Rossim.
Francesco Totti (vľavo) sa po svojom góle objíma so spoluhráčom Danielem De Rossim. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. máj 2016 o 10:04

Francesco Totti dal v posledných štyroch zápasoch štyri góly. Zakaždým pritom nastúpil ako striedajúci hráč.

RÍM. Futbalový veterán Francesco Totti opäť vyslal signál vedeniu talianskeho AS Rím na predĺženie zmluvy. Tridsaťdeväťročný útočník v pondelňajšom zápase Serie A strelil dôležitý gól na 2:2 na pôde FC Janov.

Rimania napokon vyhrali 3:2 po zásahu Stephana El Shaarawyho tri minúty pred koncom a živia nádej na druhé miesto v tabuľke zaručujúce účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov 2016/2017. Momentálne druhý Neapol má pred rímskym AS náskok dvoch bodov, do konca sezóny zostávajú dve kolá.

Totti, ktorému sa v klube v závere ročníka končí platnosť kontraktu, je v súčasnosti platným hráčom. V posledných štyroch stretnutiach vsietil štyri góly - všetky z pozície náhradníka.

"Za posledných dvadsaťpäť rokov mal vplyv na veľké množstvo zápasov, takže nevidím dôvod, prečo by v tom nemal pokračovať," povedal stredopoliar AS Daniele de Rossi.

Totti sa v pondelok zapísal do streleckej listiny po tvrdej strele z priameho kopu v 77. minúte. Na ihrisko sa dostal po hodine hry.

Francesco Totti dal v posledných štyroch zápasoch štyri góly. Zakaždým pritom nastúpil ako striedajúci hráč.
Francesco Totti dal v posledných štyroch zápasoch štyri góly. Zakaždým pritom nastúpil ako striedajúci hráč. (Autor: TASR/AP)

"Totti nám veľmi pomohol svojimi kúskami z repertoáru, vecami, ktoré dokáže len on, ako napríklad kúzla s jeho pravačkou. Je to diamant a tie nenosíte každý deň, len v špeciálnych prípadoch," uviedol kouč Rimanov Luciano Spalletti.

Totti má v drese AS Rím vo všetkých súťažiach na konte 304 gólov, z toho 248 v najvyššej talianskej súťaži. Je druhým najlepším strelcom Serie A v histórii. Lídrom poradia je Silvio Piola s 274 zásahmi ešte z rokov 1929 až 1954.

Rimania momentálne ťahajú šnúru pätnástich zápasov bez prehry, z nich dvanásť vyhrali. Už majú istotu tretieho miesta, ktoré znamená účasť v play-off Ligy majstrov 2016/2017.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Totti žiari aj ako tridsaťdeväťročný. Je to diamant, vraví tréner