Totti strelil za AS už tristo gólov. Neobyčajný hráč, tvrdí tréner

Francesco Totti oslavuje gól do siete Sassuola.
Francesco Totti oslavuje gól do siete Sassuola. (Autor: SITA/AP)
TASR|21. sep 2015 o 09:19

Prvýkrát v profesionálnej kariére skóroval pred dvadsaťjeden rokmi. Cez víkend Francesco Totti dosiahol jubilejný 300. gól v súťažných zápasoch.

RÍM. Hviezdny útočník talianskeho futbalového klubu AS Rím Francesco Totti prekonal ďalší veľký míľnik. V nedeľu strelil jubilejný 300. gól v drese AS vo všetkých súťažiach.

V domácom zápase štvrtého kola Serie A proti Sassuolu prispel k remíze 2:2.

Domáci pritom prehrávali 0:1. Lenže v 36. minúte brankár hostí Andrea Consigli zle rozohral a o chvíľu tridsaťdeväťročný veterán rutinérsky využil jeho chybu. Bol to preňho prvý gól v sezóne.

Totti oblieka dres AS už 24. sezónu. Vôbec prvý gól strelil takmer presne pred dvadsaťjeden rokmi na ihrisku Foggie v septembri 1994.

"Tristo gólov je neskutočné číslo. Čakali sme na to, hoci Francesco by to radšej oslávil víťazstvom," citovala agentúra Reuters trénera mužstva Rudiho Garciu.

Gól Francesca Tottiho.

Totti debutoval za AS Rím v marci 1993 na ihrisku Brescie ako šestnásťročný pod trénerom Vujadinom Boškovom. V tejto sezóne odohral len druhý súťažný zápas.

V Serii A nastrieľal dvestoštyridsaťštyri gólov. Sedemnásť ich pridal v Talianskom pohári, tridsaťosem v európskych pohároch a jeden v talianskom Superpohári.

V talianskej lige je historicky druhým najlepším kanonierom. Na rekord Silvia Piolu (257) stráca trinásť gólov.

Na konte má Totti jeden majstrovský titul a dva triumfy v národnom pohári. "Je to mimoriadne neobyčajný hráč," hovorí tréner AS Rudi Garcia.

"Rád by som pre môjho kapitána vyhral ešte nejaký titul. Neviem, či je v Ríme dôležitejší ako pápež, ale dres AS je jeho druhá koža."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Totti strelil za AS už tristo gólov. Neobyčajný hráč, tvrdí tréner