Totti predstihol Baggia, je piaty najlepší strelec Serie A

Francesco Totti.
Francesco Totti. (Autor: TASR)
SITA|2. máj 2011 o 13:00

Kapitán talianskeho futbalového klubu AS Rím Francesco Totti sa dostal s 206 gólmi v historickej tabuľke kanonierov Serie A na piate miesto pred legendárneho Roberta Baggia.

RÍM.

Tridsaťštyriročný ofenzívny stredopoliar dvakrát skóroval v nedeľňajšom stretnutí 35. kola najvyššej talianskej súťaže na ihrisku Bari (3:2), čím sa najprv vyrovnal R. Baggiovi a následne ho aj prekonal o jeden presný zásah.

Totti zaznamenal v tejto ligovej sezóne už úctyhodných štrnásť gólov. Historicky najlepším strelcom talianskej ligy je majster sveta z roku 1938 Silvio Piola, ktorý nastrieľal dokopy 274 gólov. Druhý v poradí je Švéd Gunnar Nordahl s 225 gólmi, delená tretia priečka patrí Giuseppemu Meazzovi a Josemu Altafinimu (po 216 presných zásahov).

Z aktívnych hráčov sa v prvej desiatke nachádza aj dlhoročná opora Juventusu Turín Alessandro Del Piero, ktorý sa so 184 gólmi delí o deviatu pozíciu s Argentínčanom Gabrielom Batistutom. Totti, ktorý je počas celej kariéry verný Rimanom, mal svoju premiéru v Serie A ešte v roku 1993, keď mal iba 16 rokov.

"Rímsky kráľ nie je mŕtvy a nikdy nezomrie. Viem, čo môžem ponúknuť. Som spokojný s tým, že som prekonal ďalší rekord a predstihol som šampióna, akým bol Baggio. Verím, že môžem pokračovať vo výkonoch na takejto vysokej úrovni aj v nasledujúcich sezónach," vyhlásil spokojný Totti po nedeľňajšom stretnutí v Bari.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Totti predstihol Baggia, je piaty najlepší strelec Serie A