Dvorský je slovenský Batman, má však svojho Robina, vraví expert pred MS U20

Slovenský útočník Dalibor Dvorský pred americkou bránkou.
Slovenský útočník Dalibor Dvorský pred americkou bránkou. (Autor: Andreas Robanser)
SITA|25. dec 2022 o 14:55

Tony Ferrari vyzdvihol troch Slovákov.

BRATISLAVA. Majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov sú každoročne prehliadkou talentovaných hráčov a nádejí pred nasledujúcim draftom nováčikov do zámorskej NHL.

Inak to nebude ani na MSJ 2023 a expert Tony Ferrari z magazínu The Hockey News vybral 12 účastníkov turnaja, ktorí patria medzi vysoko hodnotených mladíkov v súvislosti s budúcoročným draftom.

Sú medzi nimi slovenskí útočníci Dalibor Dvorský, Samuel Honzek a Alex Čiernik.

"Dvorský je jeden z najlepších zakončovateľov vo svojom ročníku je hrozbou aj bez puku na hokejke. Dokáže sa uvoľniť a zostať voľný na prihrávku od spoluhráčov.

Má prvotriednu strelu a dokáže skórovať z akéhokoľvek miesta v útočnom pásme proti rovesníkom. Ukázal aj schopnosti nahrávača. Mal by byť jeden z najlepších Slovákov na turnaji," napísal Ferrari o 17-ročnom Zvolenčanovi, ktorý pôsobí vo švédskom druholigovom klube AIK Štokholm.

"Čiernik nie vždy dostane toľko uznania, koľko si zaslúži ako Dvorského nahrávač, ale je to mašina. Hrou vo vysokom tempe a po celej dĺžke klziska ťahá svoju formáciu. Keby mohol byť občas sebeckejší s pukom na hokejke, mohol by byť najužitočnejší hráč slovenského tímu.

Jeho sila je v tom, že dokáže vystreliť aj prihrať a svojou rýchlosťou robí problémy obrancom. Sledujte Dvorského góly, lebo takmer určite padnú po prihrávkach Čiernika," myslí si expert o 18-ročnom krídelníkovi švédskeho Södertälje SK. Označil ho ako Robina pri Dvorskom ako Batmanovi.

"Slovensko má najviac draftových nádejí zo všetkých tímov a Honzek bude chcieť ukázať, že patrí do rovnakej kategórie ako Dvorský a Čiernik. Jeho sezóna vo WHL bola doposiaľ excelentná.

Využíva svoju robustnú postavu, aby si pokryl puk a vďaka tomu je rozdielový hráč. Okrem toho je inteligentný nahrávač, dokáže zakončiť a má solídnu strelu. Na základe prípravy by mal hrať v prvom útoku," uviedol Ferrari k 18-ročnému Trenčanovi.

Honzel momentálne žiari vo Vancouveri Giants z kanadskej juniorskej WHL. Je najlepší hráč tímu so 17 gólmi, 26 prihrávkami aj 43 bodmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dvorský je slovenský Batman, má však svojho Robina, vraví expert pred MS U20