V krvi mal tri promile a havaroval. Úspešný brankár si posedí vo väzení

Brankár Tommy Salo v drese Edmonton Oilers v roku 2004.
Brankár Tommy Salo v drese Edmonton Oilers v roku 2004. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. jan 2021 o 17:00

Je majstrom sveta aj olympijským víťazom.

BRATISLAVA. Niekdajší skvelý hokejový brankár Tommy Salo (49) bol odsúdený na dva mesiace odňatia slobody. Podľa správ švédskych médií si sadol za volant pod výrazným vplyvom alkoholu a doplatil na to.

V krvi mal až 0,3 percenta (viac než 3 promile), čo je 15-krát viac ako stanovený limit vo Švédsku. V tomto stave narazil do cestnej bariéry na diaľnici neďaleko mesta Köping.

Salo priznal svoju vinu

Policajti ho našli spať v aute napriek tomu, že autá za ním vytvorili na ceste zápchu. Nehoda sa odohrala ešte 11. augusta 2020.

Salo neskôr priznal svoju vinu. Jeho právnici však uviedli, že trest je prehnaný a majú v úmysle podať odvolanie. Informoval o tom aj ruský športový portál Championat.

V zbierke Tommyho Sala je sedem medailí z majstrovstiev sveta (1-2-4), ale aj zlato zo zimných olympijských hier v nórskom Lillehammeri 1994. Nešťastný hokejový rok bol pre neho 2002.

Najprv sa nešťastne zapísal do histórie na ZOH v Salt Lake City tým, že si nechal streliť gól od bieloruského obrancu Vladimira Kopata takmer od červenej čiary. Bielorusi týmto gólom zvíťazili 4:3 a senzačne vyradili favorita na zisk zlatej medaily.

V NHL odchytal viac než 500 zápasov

Neskôr na majstrovstvách sveta v Göteborgu Salo v semifinále proti Slovákom nepodržal svoj tím v samostatných nájazdoch a inkasoval z hokejok Žigmunda Pálffyho a Richarda Lintnera.

Slováci po triumfe 3:2 sn postúpili do finále a neskôr získali aj historický titul majstrov sveta. V NHL Salo odchytal viac než 500 zápasov v tímoch New York Islanders, Edmonton Oilers a Colorado Avalanche.

Vo švédskej reprezentácii sa objavil v bránke 69-krát. Kariéru ukončil v roku 2007 a neskôr v hokeji pôsobil v rodnom Švédsku ako tréner aj funkcionár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»V krvi mal tri promile a havaroval. Úspešný brankár si posedí vo väzení