Tatar je v jednej zo štatistík štvrtý najlepší v NHL, Slafkovského tvrdý hit nevyradil

Tomáš Tatar (vpravo) v drese New Jersey Devils.
Tomáš Tatar (vpravo) v drese New Jersey Devils. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. nov 2022 o 12:45

S mojou postavou by som takéto hity nemal inkasovať, ale občas sa to stane, povedal Slafkovský.

NEW YORK. Slovenský hokejista Tomáš Tatar si v zámorskej NHL pripísal na konto ďalšie dva body.

K triumfu New Jersey na ľade New Yorku Rangers 5:3 prispel gólom a asistenciou a na konte má v tejto sezóne 15 bodov za šesť gólov a deväť asistencií v 23 stretnutiach.

Nazbieral aj 18 plusových bodov, čo ho v tejto štatistike radí na štvrté miesto v profilige.

New Jersey vyrovnalo klubový rekord

Tatar v noci na utorok odštartoval obrat "diablov", ktorí vyrovnali svoju rekordnú desaťzápasovú víťaznú sériu na ľade súperov z roku 2001.

V Madison Square Garden síce už po troch minútach prehrávali 0:2, no potom si slovenský útočník v rýchlom protiútoku skvele spracoval korčuľou pas od Švéda Jespera Bratta a parádnym bekhendom prekonal Igora Šesťorkina v bránke domácich.

V druhej časti "diabli" otočili na 4:2 vo svoj prospech a triumf spečatili 15,8 sekundy pred koncom tretej tretiny gólom na 5:3 pri hre Rangers bez brankára.

Výrazný podiel na tom mal opäť Tatar, ktorý na obrannej modrej zablokoval pokus obrancu domácich Adama Foxa a o chvíľu neskôr posunul Jegorovi Šarangovičovi puk pred opustenú bránku.

VIDEO: Tomás Tatar a jeho gól

Tatar je medzi elitou

New Jersey je so ziskom 38 bodov momentálne najlepší tím súťaže. Na čele Východnej konferencie má náskok dvoch bodov pred Bostonom, ktorý však odohral o dva duely menej.

Devils majú v najlepšej desiatke hráčov v hodnotení plus/mínus za účasť na ľade pri strelených alebo inkasovaných gólov až šesť zástupcov - najvyššie je obranca Jonas Siegenthaler s 24 "pluskami" pred zadákom Bostonu Hampusom Lindholmom (+20) a spoluhráčom z New Jersey Ryanom Gravesom (+19).

Tatar je štvrtý s osemnástimi plusovými bodmi, rovnaký počet má na konte obranca Adam Larsson zo Seattlu.

"Diabli" výhrou nad Rangers stanovili nový rekord NHL v počte víťazstiev za november (13). Od 25. októbra vyhrali 16 zo 17 stretnutí. Vonku neprehrali od otváracieho súboja sezóny 13. októbra vo Philadelphii (2:5).

Tampa inkasovala po chybe Černáka

Erik Černák odohral takmer 19 minút pri víťazstve Tampy Bay na ľade Buffala 6:5 po predĺžení. Okrem jednej strely na bránku mal aj dva "hity" a dvakrát zblokoval strelu súpera.

Na konto mu pribudol aj jeden mínusový bod. Jeho tím viedol už 2:0, no dve minúty pred koncom prvej tretiny dostali domáci gólový impulz práve po chybe Černáka.

Bekhendovú prihrávku slovenského obrancu pred vlastnú bránku vystihol útočník Buffala Tage Thompson a "vychutnal" si brankára Briana Elliotta na 1:2.

Domáci potom otočili skóre a ešte šesť minút pred koncom viedli o dva góly 5:3, no Tampa dokázala strhnúť duel na svoju stranu.

Výrazne k tomu prispel trojbodový kapitán Steven Stamkos, ktorý v predĺžení rozhodol.

"Sú zápasy, v ktorých si dva body nezaslúžite a dnes to bol pravdepodobne jeden z nich. Dovolili sme im dostať sa do príliš veľa šancí a nechali sme nášho brankára v ´štichu´, no náš charakter napokon zvíťazil. Musíme sa však z toho poučiť a nabudúce byť lepší."

Slafkovský: Mal som lepšie čítať situáciu

Juraj Slafkovský je po tvrdom "hite" do hlavy v piatkovom súboji na ľade Chicaga Blackhawks (3:2 pp a sn) v poriadku a je pripravený nastúpiť v noci na stredu doma proti San Jose.

Osemnásťročný slovenský útočník trénoval opäť vo štvrtej formácii svojho tímu s Michaelom Pezzettom a Jakeom Evansom.

VIDEO: Bodyček Jasona Dickinsona na Juraja Slafkovského

Proti Chicagu nedohral po tvrdom súboji s Jasonom Dickinsonom, po ktorom na chvíľu zostal ležať na ľade a potom zamieril do šatne. Z nej sa vrátil ešte pred koncom predĺženia, no do duelu už nezasiahol.

"Cítil som sa v poriadku, ale vzhľadom na protokol o otrase mozgu som sa už na ľad vrátiť nemohol. S mojou postavou by som takéto hity nemal inkasovať, ale občas sa to stane. Asi som mal situáciu čítať lepšie, no teraz sa tým už nezaoberám," povedal Slafkovský pre zámorské médiá.

Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar je v jednej zo štatistík štvrtý najlepší v NHL, Slafkovského tvrdý hit nevyradil