Bertuzzi o Slovákoch: Pálffy mal skvelý účes, Sekeráša pozývam na pivo

Todd Bertuzzi v drese Vancouver Canucks.
Todd Bertuzzi v drese Vancouver Canucks. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. jan 2021 o 16:58

Bývalá hviezda NHL sprevádza syna na Slovensku.

„Pred troma dňami mi volal Tomáš Tatar. Pýtal sa ma, čo do pekla robím na Slovensku a ako mi môže pomôcť. Skvelý chlapec,“ pousmial sa TODD BERTUZZI.

Niekdajší elitný hráč NHL, ktorý odohral v profilige 1159 zápasov, sprevádza svojho syna Taga a ďalších kanadských mladíkov pri zoznamovaní sa s novým prostredím v hokejových Leviciach.

Nebyť lockdownu a koronavírusovej pandémie, chcel precestovať časť Európy. Teraz trávi čas v levickom hoteli biliardom a šachom a chodí akurát tak na tréningy a zápasy mužstva.

Ako sa cítite na Slovensku?

Všetko je fajn. Som rád, že môžem vidieť hokejové zápasy, sledovať svojho syna a ďalších chlapcov z Kanady. U nás sú ligy zrušené, o to viac ma teší, že Levice im dali možnosť trénovať, hrať a byť v prostredí, ktoré tak milujú.

Klub sa o nás stará skvelo, špičková organizácia. Ja si to celé užívam už ako turista. Hokej milujem, chýbal mi. Sledovať syna, jeho parťákov a náš tím je úžasné.

Po akej linke sa váš syn a ďalší hráči zo zámoria dostali do Levíc?

Všetkých zastupuje rovnaký agent. Naším cieľom bolo ich dostať do krajiny, kde môžu hrať. Mali sme rokovania s viacerými ligami, no protipandemické opatrenia veľa zmenili.

Rusko a Slovensko sa javili ako krajiny, kde to z hokejovej stránky vyzeralo najlepšie. Rozhodli sme sa pre Slovensko. Nemôžem povedať jedno zlé slovo. Všetko vyzerá super.

V rozhovore sa dočítate:

  • Čím ho v New Yorku zaujal Žigmund Pálffy
  • Ako si spomína na prvé stretnutie so Zdenom Chárom
  • Čo odkázal Ľubomírovi Sekerášovi
  • Či sa ešte v spomienkach vracia k incidentu so Steveom Moorom

Aký je váš prvý dojem z prostredia v Leviciach, samotnej súťaže?

Aby som bol úprimný, zatiaľ si zvykáme. Chlapci sa musia prispôsobiť hre na širokom klzisku, zápas nehrali mesiace. Všetko je pre nich nové. Prostredie, iný štýl hokeja. Ale zvyknú si.

V čom je váš syn Tag podobný otcovi?

Má dobrú postavu, ale na rozdiel odo mňa je skôr tvorca hry. Ja som šiel po hlave, on skôr kľučkuje. Má šikovné ruky, dobre korčuľuje.

Ste ambiciózny otec? Chcete z neho raz mať 'veľkého' hokejistu, alebo vám bude stačiť, nech má z hokeja radosť?

Žije svoj život, je to jeho kariéra, jeho sen. Ja už mám všetko za sebou. Nebudem sa mu miešať do jeho rozhodnutí.

Poďme na vašu kariéru. V NHL ste pôsobili takmer 20 rokov, odohrali ste 1159 zápasov. Pamätáte si na premiérový ročník 1995/1996 a najmä na vášho parťáka z prvej formácie v tíme NY Islanders?

Samozrejme. Bol to Žigmund Pálffy!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bertuzzi o Slovákoch: Pálffy mal skvelý účes, Sekeráša pozývam na pivo