V tíme majú bratov troch ligistov. Zápas v šiestej lige bavil viac ako finále Ligy majstrov

Radosť hráčov TJ Kostolné Kračany.
Radosť hráčov TJ Kostolné Kračany. (Zdroj: ZsFZ)
Titanilla Bőd|16. jún 2023 o 09:40

Klub TJ Kostolné Kračany vyhral VI. ligu ZsFZ Juh.

BRATISLAVA, KOSTOLNÉ KRAČANY. Trofej, medaily, šampanské. Futbalisti TJ Kostolné Kračany si posledný zápas VI. ligy Juh ZsFZ patrične užili.

Ich prvenstvo už nič nemohlo ohroziť a tak im náladu veľmi neskazila ani prehra 3:4 s NAFC Veľké Blahovo.

„Bol to dobrý zápas, prehrávali sme 0:2 i 1:3, no podarilo sa nám vyrovnať na 3:3. Päť minút pred koncom však hostia dali víťazný gól. Keďže už o nič nešlo, nebolo jednoduché motivovať hráčov, ale teraz sme si už mohli dovoliť aj túto prehru,“ uviedol predseda klubu Július Csörgő.

Po domácej prehre dobrá séria

Kostolné Kračany už v minulej sezóne patrili k popredným tímom súťaže. Vtedy obsadili štvrté miesto.

V aktuálnom ročníku sa netajili postupovými ambíciami. V prvom kole zdolali silné Topoľníky 1:0, no hneď v druhom zápase prišla domáca prehra 1:2 s TJ ŠM Janíky. Rozhodujúci gól dali hostia v poslednej minúte po rohovom kope.

„Neprehrali sme so súperom, ktorý by nebol zdolateľný, takže ťažko sme to strávili. Bolo to ako včasné varovanie, ktoré napokon malo na náš tím dobrý vplyv. Odvtedy sme neprehrali štrnásť zápasov po sebe,“ vravel Július Csörgő.

Odrazovým mostíkom bolo víťazstvo vo Veľkom Blahove v treťom kole. „Odkedy Kostolné Kračany pôsobia v tejto súťaži, za sedem rokov ani raz nezdolali tohto súpera. V tejto sezóne sa nám to podarilo trikrát. Keď sme prelomili túto zlú sériu, mužstvo si začalo veriť,“ vravel tréner Kristián Bogyai.

Po základnej časti mali Kostolné Kračany na čele tabuľky 11-bodový náskok. Z 22 zápasov 17 vyhrali, trikrát remizovali a iba dvakrát prehrali.

V nadstavbe o postup zo šiestich zápasov štyri vyhrali a dva prehrali a so skóre 71:29 sa stali suverénnymi víťazmi súťaže.

„Mužstvo hralo po celú sezónu výborne. Všetko fungovalo dokonale,“ podčiarkol Csörgő.

Správny mix mladých a skúsených

Kolektív bol veľmi súdržný. „Máme tri tréningy týždenne a na nich 80-percentnú účasť. Nemáme v tíme hviezdy, ale chlapci bojovali jeden za druhého,“ podčiarkol predseda klubu.

V lete prevzal tím nový tréner Kristián Bogyai.  „Do sezóny sme išli s menšími zmenami, trošku sme zmenili tréningy. Mali sme príležitosť dvakrát týždenne pracovať s dvoma brankármi a vďaka tomu boli tréningy dynamickejšie,“ vysvetľoval tréner.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V tíme majú bratov troch ligistov. Zápas v šiestej lige bavil viac ako finále Ligy majstrov