Storočnicu oslávili titulom. Dedinu čaká druholigista i slávny maďarský klub

Radosť hráčov ŠK Tvrdošovce.
Radosť hráčov ŠK Tvrdošovce. (Autor: facebook ŠK, Nika Ivanicsová )
Ivan Mriška|14. jún 2023 o 11:30

V Tvrdošovciach sa cez víkend oslavovalo.

V minulej sezóne skončili na poslednom mieste štvrtej ligy. Vedenie klubu preto prebral bývalý ligový hráč GABRIEL MLYNÁR (43) a ten zaznamenal veľký progres.

Tvrdošovce sú už istým víťazom VI. ligy Východ ZsFZ. Cez víkend triumfovali 3:0 nad Salkou a prezvali si pohár za víťazstvo v súťaži.

V článku sa dočítate

  • Mužstvo bolo v rozklade. Ktorí hráči museli v klube skončiť?
  • Akú famóznu sériu držia?
  • Ako sa do slovenskej obce dostali hráči z Namíbie a Brazílie?
  • Majú legionári civilné zamestnanie?
  • Aké oslavy chystajú?

Usmievate sa. Aké sú vaše pocity po spečatení postupu do piatej ligy?

Po reorganizácii sme padli až do šiestej najvyššej súťaže. Boli sme suverénne poslední, preto som v januári 2021 prebral vedenie klubu. Mužstvo bolo v rozklade, naša budúcnosť bola neistá. Okamžite som preto začal konať.

V mužstve boli Srbi, ktorí nemali potrebnú kvalitu ani správanie. Museli preto odísť.

Tím sme konsolidovali vďaka chlapcom z Veľkých Ludiniec, odkiaľ prišiel hrajúci tréner Michal Podlucký. Ten dal dokopy partiu kvalitných hráčov, ktorí išli za svojím cieľom.

Dnes viem, že to bola dobrá voľba. Som nesmierne spokojný.

Už pred sezónou bolo cieľom prvé miesto?

Bavili sme sa, že chceme skončiť čo najvyššie. V zimnej príprave sa nám podarilo posilniť, prišli solídni hráči z Podhájskej, ktorá sa rozpadla. Zrazu sme boli ešte viac kvalitnejší, preto sme si povedali, že chceme viac.

Dnes sme bez prehry na prvom mieste, ktoré nám nik nezoberie. A môžeme oslavovať.

Bola by však škoda, keby si skvelú šnúru neporaziteľnosti pokazíme. Verím, že v poslednom kole v Bánove uhráme aspoň remízu. Bolo by to pekné.

Cez víkend strelil dva góly legionár z Namíbie Mugove Leroy Munyorove, pravidelne za vás nastupuje Brazílčan Eduardo Alves Correia. Ako sa vám do šiestej ligy podarilo získať exotických hráčov?

Vďaka manažérovi, s ktorým sa osobne poznám, pomáhame si navzájom. Okrem nich hrá za nás Ukrajinec Ihor Lovska, ale ten už je tu vlastne doma. Žije u nás desať rokov.

Leroy sa po príchode k nám javil veľmi dobre. Prišiel však útlm a jeho výkony boli kolísavé. Našťastie však na sebe zapracoval a posledných sedem zápasov mu vyšlo výborne. Dokonca aj dával góly.

Čo sa týka Brazílčana, uvidíme, či bude v klube pokračovať.

Nemá dostatočnú kvalitu?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Storočnicu oslávili titulom. Dedinu čaká druholigista i slávny maďarský klub