Titulky o brutálnom bučaní na Hossu, spoluhráči si ho zastávajú

TASR|3. jún 2009 o 12:43

Mariána Hossu privítali brutálne tvrdo alebo Pre Mariána Hossu nezostal v meste oceliarov ani kúsok lásky.

Pittsburgh. "Mariána Hossu privítali brutálne tvrdo" alebo "Pre Mariána Hossu nezostal v meste oceliarov ani kúsok lásky." To je len časť titulkov v zámorských médiách v súvislosti s vystúpením slovenskej hokejovej hviezdy v prvom pittsburskom zápase finálovej série play off NHL. Aj keď sa "bučanie" na adresu útočníka Detroitu v podstate predpokladalo, skutočnosť predstihla očakávania.

Je to už pomaly otrepaná finálová charakteristika - Hossa hrá po roku v rovnakom finále Stanleyho pohára, ale v opačnom drese. Vlani to nebol ten víťazný, Penguins podľahli Detroitu 2:4 na zápasy. V lete mohol slovenský kanonier v Pittsburghu zostať, manažment klubu dokonca pripravoval pôdu na uzatvorenie novej zmluvy so svojím jagavým voľným hráčom, uvoľnil aj spoľahlivého útočníka Malonea v prospech priestoru v platovom strope. Lenže Hossa až tak neveril, že by mladý tím tučniakov opäť pristál v samom finále sezóny. Zato však veril úspešnej obhajobe Detroitu a zatiaľ mu to aj vychádza - Red Wings sú tam a vedú v sérii 2:1.

Lenže práve v Pittsburghu sa Hossova veľká túžba po zisku trofeje trošičku otriasla. V noci na stredu vyhrali Pens 4:2 a on počas celého zápasu vnímal pri každom dotyku s pukom nevôľu obecenstva, ktoré ho vlani po medzisezónnom prestupe niekoľko mesiacov priam zbožňovalo. Hossa bol mimoriadne populárny napriek silnej konkurencii uctievaného kanadského mladíka Crosbyho i mladej ruskej megahviezdy Malkina. "Viem, že to bude dosť hlasné v môj neprospech, ale skúsim z toho urobiť moju výhodu," avizoval Hossa pred tretím finálovým zápasom. Po ňom pre zámorské médiá konštatoval: "Pittsburskí fanúšikova sú emotívni a vždy dajú dôsledne na známosť čo cítia. Ja som sa snažil tomu nevenovať pozornosť."

Slovenský útočník mal vo finálovej sérii už viacero čistých šancí, ale zdá sa, že dôležité góly si necháva, po vzore predchádzajúcich kôl tohtoročnej vyraďovačky, na štvrtý zápas. Ten bude v noci na piatok opäť v Pittsburghu... Ak by padli a znamenali by víťazstvo, Hossa by naozaj mohol iba mávnuť rukou aj nad extrémnymi prejavmi nevôle. Zatiaľ je to v jeho vydaní iba finálová strelecká smola, v oboch domácich zápasoch zlyhal pri stopercentných možnostiach trafiť v záverečnej power play do prázdnej bránky. Teraz mohol dostať svojich do vedenia 3:2, ale brankára Fleuryho neprekonal a góly už potom dali len súperi. Spoluhráči sa ho však zastávajú a tlačová agentúra AP cituje významné slová Fína Valtteri Filppulu, ktorý Hossu centruje v druhom útoku: "Je často pri puku, vie s ním manévrovať, dobre bráni a nám vytvára veľa priestoru. Myslím si, že hrá skutočne veľmi dobre. Nemal síce šťastie v mnohých dobrých príležitostiach, ale všetci veríme, že to príde v nasledujúcom zápase."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Titulky o brutálnom bučaní na Hossu, spoluhráči si ho zastávajú