Tiraspoľ obhájil titul. Teixeira získal v Moldavsku double

Dionatan Teixeira.
Dionatan Teixeira. (Autor: TASR)
SITA|31. máj 2017 o 00:43

Bývalý slovenský reprezentant do 21 rokov Dionatan Teixeira hráva v Moldavsku od februára tohto roka.

KIŠIŇOV. Slovenský futbalový obranca Dionatan Teixeira sa v moldavskom pôsobisku FC Šeriff Tiraspoľ teší v sezóne 2016/2017 zo zisku double.

Výsledok stretnutia o majstrovský titul v Moldavsku:

FC Šeriff Tiraspoľ - Dacia Kišiňov 1:1 po predĺžení (1:1, 1:0)

v rozstrele z pok. kopu 3:0, Tiraspoľ získal majstrovský titul

Po minulotýždňovom štvrtkovom presvedčivom triumfe nad tímom Zaria Balti (5:0) vo finále národného pohára uspeli hráči FC Šeriff aj v utorňajšom dramatickom dodatočnom stretnutí o majstrovský titul: proti Dacii Kišiňov zvíťazili v rozstrele zo značky pok. kopu 3:0.

V riadnom hracom čase aj po následnom predĺžení bol na trávniku ZImbru Kišiňov nerozhodný stav 1:1. Medzi úspešnými exekútormi z "bieleho bodu" figuruje aj spomenutý 24-ročný stopér pochádzajúci z brazílskej Londriny, celým menom Dionatan do Nascimento Teixeira.

Bývalý slovenský reprezentant do 21 rokov hráva v Moldavsku od februára tohto roka, predtým pôsobil v anglickom Stoke City či slovenských kluboch MFK Košice a Dukla Banská Bystrica.

Utorňajší dodatočný súboj o majstrovský titul v Moldavsku FC Šeriff Tiraspoľ - Dacia Kišiňov vyvstal zo skutočnosti, že po skončení ligovej súťaže mali obe mužstvá zhodný počet 69 bodov.

FC Šeriff Tiraspoľ obhájil ligové prvenstvo z uplynulej sezóny, pre klub je to celkovo 15. primát v najvyššej moldavskej súťaži.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Tiraspoľ obhájil titul. Teixeira získal v Moldavsku double