Tipy našej redakcie pred UFC 207

Oliver Gajdoš|30. dec 2016 o 01:00

Koho tipuje naša redakcia za víťazov na UFC 205 v Las Vegas

Už dnes budeme svedkami vyhypovanej karty na UFC 207 a preto si ideme rozobrať zápasy hlavnej karty.

Ray Borg (9-2 MMA, 3-2 UFC) vs Louis Smolka (11-2 MMA, 5-2 UFC)

Hlavnú kartu rozbehne súboj dvoch nádejných bojovníkov mušej váhy. Obom súperom pôjde o veľa, keď do zápasu vstupujú po prehrách. Louis Smolka prehral po štyroch víťazstvách prekvapujúco s Brandonom Morenom, Ray Borg zasa po troch výhrach s Justinom Scogginsom. Aj keď pôjde o súboj dvoch vyrovnaných bojovníkov, navrch by mal mať skúsenejší Smolka, ktorý je všestranným atlétom a bude mať aj veľkú výhodu dosahu, keď súpera prevyšuje o viac ako 10 cm, čo je na kategóriu flyweight skutočne veľa. Ray Borgovi taktiež nepomohlo ani nevmestenie sa do váhy, čo sa taktiež môže odraziť na jeho výkone. Za nás teda Smolka na decision.
 
Dong Hyun Kim (21-3-1 MMA, 12-3 UFC) vs Tarec Saffiedine (16-5 MMA, 2-2 UFC)

Tento súboj môže byť bezpochyby čiernym koňom podujatia a ak by sme videli zápas večera, vôbec by som nebol prekvapený. Dong Hyun Kim má za sebou naozaj bohatú kariéru, pričom zo svojich posledných 7 zápasov prehral iba jeden, a to hneď so šampiónom Tyronom Woodleym. Otázna bude ale forma Belgičana Tareca Saffiedina, ktorý v poslednom zápase s Rickom Storym nebol veľmi výrazný a prehral na body. Za zmienku stojí aj fakt, že prehral po zápase v standu upe, čo by mala byť presne jeho parketa. Zázemie má totiž v kickboxe, pričom Story si naopak verí v zápasení. Aj keď podľa môjho názoru príde bývalý welterweight šampión Strikeforce, Tarec pripravený o poznanie lepšie, na skúseného Kórejca, ktorý bude mať aj 12-centimetrovú výhodu v dosahu, to stačiť nebude.

T.J. Dillashaw (13-3 MMA, 9-3 UFC) vs John Lineker (29-7 MMA, 10-2 UFC)

Dvaja technickí fighteri s veľmi dobrým stand upom. V prospech Linekera hrá jeho sila, v neprospech výška a rozsah rúk. Linekera mám veľmi rád, ale nemyslím si, že sa mu podarí vyhrať. T.J. sa vie veľmi dobre pohybovať po oktagone a predpokladám, že bude schopný ustrážiť bomby od Linkera a vyhrá na body. Aj keď netreba zabúdať, že Lineker je majster v prestrelkách a ak by sa súboj vyvinul do niečoho podobného, bude to určite zaujímavé.

Dominick Cruz (22-1 MMA, 5-0 UFC) vs Cody Garbrandt (10-0 MMA, 5-0 UFC)

Zápas veterána a legendy bantamovej váhy proti mladému a dravému talentu. Niet pochýb, že Cruz je skúsenejší „well-rounded“ zápasník ako Cody, ale je tu jedno ale. To ale je Codyho výbušnosť a granáty v rukách. Dokázal knockoutovať 9 z 10 súperov a má aj dobrý wrestling. Najväčšiu šancu má určite v prvom a druhom kole, v championship rounds, ak sa tam zápas dostane, bude pravdepodobne unavený a Cruz ho porazí. Dominick má fantastickú kondíciu, možno najlepší footwork v MMA a veľmi dôležité je spomenúť aj jeho mental game, ktorú už naplno spustil do praxe a pri poslednom vzájomnom dialógu Codyho odviedla ochranka. Dominick Cruz prehral len jeden zápas v kariére, s Urijahom Faberom pred skoro desiatimi rokmi, avšak myslím si, že sa dočkáme veľkého upsetu a víťazstvo knockoutom si odnesie Cody Garbrandt.


Ronda Rousey (12-1 MMA, 6-1 UFC) vs Amanda Nunes (13-4 MMA, 6-1 UFC)

Ťažko predpovedať, ako tento zápas dopadne, ale môžeme si povedať zopár faktov, ktoré hrajú v prospech Nunes. Ronda vyhlásila, že toto je jeden z jej posledných zápasov MMA, je na ňu vyvijaný obrovský tlak, je po prehre KO, rok sme o nej nič nepočuli a vyhýba sa médiam aj počas fight week. Naopak Nunes má to správne momentum a ťahá šnúru štyroch výhier v rade, je sebavedomá a na rozdiel od jej súperky, vyzerá byť psychicky naozaj v pohode. Otázne ostáva, či sa Ronde podarí jej tradičný takedown a super rýchly armbar ako za starých časov. V standupe si myslím, že má Nunes prevahu. Podarilo sa jej poraziť aj veľmi silnú kickboxerku Valentinu Shevchenko, ktorá v postoji porazila aj boxerku Holly Holm. Aj keď Ronda na váhe nevyzerala psychicky úplne v poriadku, nič to nemení na fakte, že jej postava vyzerala lepšie ako kedykoľvek predtým a Dana White povedal, že mala váhu spravenú už dva dni pred zápasom. Uvidíme, ako si teda poradí s tlakom, ktorý je na ňu vyvíjaný, ale ja osobne tipujem za víťazku Nunes, po ťažkom zápase.

Dominick Cruz a jeho brawl s Cody Garbrandtom na vážení

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tipy našej redakcie pred UFC 207