Hokejová liga sa rozdelí na dve časti. Šatan a Lintner vyskúšajú novinku

Tomáš Zigo strieľa gól.
Tomáš Zigo strieľa gól. (Autor: TASR)
Igor Dopirák|20. feb 2020 o 14:34

Hokejová súťaž sa v piatok rozdelí.

BRATISLAVA. Keď sa pred dvoma rokmi futbalová liga na Slovensku rozdelila na dve časti, nový model súťaže si okamžite našiel aj kritikov.

"Skupina o udržanie absolútne stratila parametre najvyššej súťaže, klesol mediálny záujem. Som z toho veľmi smutný. Týmto modelom si dávame vlastné góly," vravel vtedajší tréner Nitry Ivan Galád.

Argumentoval, že fanúšikovia stratili záujem chodiť na štadióny.

Kým na zápasy proti Slovanu Bratislava, Trnave či Žiline diváci zaplnili tribúny, stretnutia medzi mužstvami bojujúcimi o záchranu ich nelákali.

Únia ligových klubov sa bránila, podľa jej šéfa Ivana Kozáka chcela zatraktívniť súťaž a vytesniť mŕtvy stred tabuľky. "Ukázalo sa, že sme prijali dobré rozhodnutie," podotkol Kozák pre ProFutbal.

Podobný formát si premiérovo vyskúšajú aj kluby v hokejovej Tipsport lige.

Nový hrací model pred sezónou schválila Ligová rada. Jej členmi sú prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan, šéf spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner a športový riaditeľ zväzu Igor Guryča.

Lintner: Zúročili sme skúsenosti

Už v piatok sa skončí základná časť Tipsport ligy. V minulosti bolo zvykom, že prvých osem tímov automaticky postúpilo do play off.

Po novom si fanúšikovia budú musieť na boje vo vyraďovacej časti počkať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Hokejová liga sa rozdelí na dve časti. Šatan a Lintner vyskúšajú novinku