Zvolen rokoval s brankárom takmer mesiac, novinky majú aj ďalšie kluby

Švédsky brankár Robin Rahm v drese HKM Zvolen.
Švédsky brankár Robin Rahm v drese HKM Zvolen. (Autor: TASR)
TASR|15. jún 2021 o 18:15

Michalovce si udržali dvojicu hráčov, Zvolen až štyroch.

BRATISLAVA. Švédsky brankár Robin Rahm bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v HKM Zvolen. V predošlom ročníku bol jedným z hlavných strojcov majstrovského titulu, ktorý získalo mužstvo spod Pustého hradu. 

Za Zvolenčanov odchytal vrátane play-off až 55 duelov. Do klubu prišiel z poľských Katovíc, predtým chytal v Rakúsku, Dánsku či domácom Švédsku. 

"Toto bolo jedno z tých ťažších a dlhších rokovaní. Podmienky sa niekoľkokrát dolaďovali. Robin sa rozhodoval takmer mesiac, no napokon si zvolil návrat do známeho prostredia a klubu, v ktorom dosiahol najväčší hokejový úspech.

Veríme, že to čakanie stálo za to a aj v nastávajúcej sezóne sa budeme môcť spoľahnúť na jeho stabilnú formu a nadpriemerné výkony," cituje generálneho manažéra HKM Ladislava Čierneho oficiálny web zvolenského klubu.

Úradujúci slovenský majster si udržal aj trio odchovancov Jakuba Koleniča, Maroša Jedličku a Nikolasa Gubančoka. 

Podpisy nových kontraktov hlásia aj ďalšie kluby z Tipos extraligy. 

Dvadsaťtriročný center Alex Tamáši bude pokračovať v Banskej Bystrici, za ktorú v minulej sezóne absolvoval 53 duelov s bilanciou sedem gólov a deväť asistencií. 

Bronzé Michalovce si udržali obrancov Dávida Mudráka a Jána Ťavodu, Nové Zámky beka Michala Romana a útočníka Patrika Števuliaka.

"Jano Ťavoda je tvrdý defenzívny obranca, ktorý vie, čo sa od neho na ľade očakáva a je veľmi dôležitý hráč do šatne. K Janovi neodmysliteľne patrí jeho úsmev, s ktorým prichádza každý deň na zimný štadión.

Dávid Mudrák je jeden z najúspešnejších príbehov minulej sezóny. Do tímu naskočil v priebehu sezóny a postupne sa z neho stala nenahraditeľná súčasť tímu. Aj napriek mladému veku je veľký bojovník a do hry dáva celé svoje srdce.

O to viac sme radi, že sa rozhodoval pokračovať svoju kariéru v Michalovciach a veríme že jeho výkony ešte porastú,“ referuje oficiálny web michalovskej Dukly.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen rokoval s brankárom takmer mesiac, novinky majú aj ďalšie kluby