Trenčín odvrátil koniec sezóny, k víťazstvu ho potiahli legionári

Hokejisti Dukly Trenčín dosiahli cenné víťazstvo.
Hokejisti Dukly Trenčín dosiahli cenné víťazstvo. (Autor: TASR)
TASR|9. apr 2021 o 20:58 (aktualizované 9. apr 2021 o 21:18)

Rozhodujúci gól strelil kanadský útočník.

MICHALOVCE. Hokejisti Dukly Trenčín zvíťazili v 5. zápase štvrťfinálovej série Kaufland play off Tipos extraligy na ľade Michaloviec 3:1. 

V sérii hranej na štyri víťazné zápasy znížili stav na 2:3 a udržali sa v hre o postup. Šiesty duel je na programe v nedeľu 11. apríla v Trenčíne.

Domáci mohli mať ideálny vstup do zápasu, ale Dávid Šoltés v druhej minúte nedotiahol nádejnú akciu do želaného konca.

Hostia síce v 7. minúte nevyužili presilovku, ale o tri minúty neskôr sa už dostali do vedenia. Kanadský útočník Aaron Berisha pohotovou strelou zúročil prihrávku svojho krajana Kruisa Reddicka.

Prvá tretina priniesla viacero vylúčených, ale tímy si dávali pozor na defenzívu. Domáci odišli do kabín spokojnejší, keďže typickým "gólom do šatne" 25 sekúnd pred prvou sirénou vyrovnal obranca Dávid Mudrák.

Mudrák sa dostal do sľubnej šance aj v úvode druhej tretiny, ale tentoraz už brankára Karjalainena neprekonal. Od 27. minúty hostia opäť viedli, keď Ackeredovu strelu šikovne tečoval Reddick - 1:2.

Domáci hráči následne pridali na ofenzívnej aktivite. Do sľubných šancí sa dostali Marek Bartánus, Samuel Takáč aj Jakub Suja, ale neuspeli.

Tretia tretina bola o snahe domácich prekvapiť defenzívu Trenčína, ale tá bola veľkou prekážkou. Michalovčania mali problém dostať sa do výrazných príležitostí, naopak Trenčania hrozili z brejkov.

Dôležitý gól na 1:3 strelil v 56. minúte obranca Erik Rajnoha, keď využil veľa priestoru od obrany domácich a prekonal Tomeka. Domáci následne skúsili hru so šiestimi hráčmi, dostali sa aj k presilovke, ale zápas nezdramatizovali. 

Tipos extraliga - štvrťfinále - 5. zápas: 

Michalovce - Trenčín 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Góly: 20. Mudrák (Suja, Korhonen) - 10. Berisha (Reddick, Kettunen), 27. Reddick (Ackered, Bokroš), 56. Rajnoha (Valach, Paukovček).

Rozhodovali: Baluška, D. Konc st. - Durmis, Synek, vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

/stav série: 2:3/

Michalovce: Tomek - Mudrák, Mihálik, McCormack, Southorn, Louis, Šedivý, Ťavoda - Korhonen, Lehtonen, Erkinjuntti - Takáč, Hickmott, Šoltés - Regenda, Galamboš, Bartánus - Karaffa, Suja, Mašlonka - Lačný

Trenčín: Karjalainen - Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Rajnoha, Jalasvaara, Urban - Berisha, Reddick, Kettunen - Kukuča, Rehuš, Okuliar - Valach, Paukovček, Beták - Sádecký, Švec, Sojčík - Krajč

Hlasy po zápase:

Tomek Valtonen, tréner Michaloviec: "Nedokázali sme prekonať defenzívu súpera, jeden gól je veľmi málo. To bol hlavný dôvod, prečo sme dnes prehrali. Verím, že do budúceho zápasu sa to zlepší."

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, boli sme aktívni a išli sme aj do vedenia. V závere prvej tretiny sme dostali gól, ktorý nás trošku pribrzdil. Kľúčová bola druhá tretina, v ktorej sme hrali jednoducho v obrannom pásme a nedovolil sme Michalovciam zatlačiť nás.

V tretej časti sme si postrážili očakávaný tlak súpera a počkali sme si na šancu. Tretí gól nás mentálne upokojil. Pri šanciach súpera sme veľakrát mali aj šťastie a podržal nás aj brankár Karjalainen."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Trenčín odvrátil koniec sezóny, k víťazstvu ho potiahli legionári