V Banskej Bystrici skončili traja hráči, medzi posilami je aj 15-ročný center

Maďarský brankár Ádam Vay v drese Banskej Bystrice.
Maďarský brankár Ádam Vay v drese Banskej Bystrice. (Autor: TASR)
TASR|6. jan 2021 o 07:53

Do tímu sa vracia kanadský obranca.

BANSKÁ BYSTRICA. Maďarský hokejový brankár Ádam Vay už nie je hráčom extraligového klubu HC 05 Banská Bystrica. Informoval o tom portál oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a neskôr aj samotný klub.

Vay prišiel do Banskej Bystrice pred sezónou 2020/2021. V najvyššej slovenskej súťaži si spravil dobré meno v ročníku 2018/2019, v ktorom pôsobil v Miškovci, no v drese klubu spod Urpína nenaplnil očakávania.

V aktuálnom ročníku nastúpil do 17 zápasov, v ktorých dosiahol 88,7-percentnú úspešnosť zásahov a priemer 3,69 inkasovaného gólu na zápas.

Posledný zápas v drese Banskej Bystrice odchytal ešte 22. decembra proti Liptovskému Mikulášu (4:6), v ktorom po treťom inkasovanom góle prepustil miesto len 19-ročnému Filipovi Belányimu.

Okrem neho v tíme skončili aj skúsený 31-ročný obranca Ján Brejčák a útočník Josh Winquist.

Kanadský forvard sa dohodol s Wheeling Nailers, ktorý účinkuje v ECHL. Pre 27-ročného centra bola Banská Bystrica prvé pôsobisko mimo Severnej Ameriky.

Brejčák odohral v banskobystrickom drese iba deväť duelov s bilanciou jeden gól a dve asistencie. Oveľa úspešnejší pre neho bol ročník 2017/2018, kedy sa s mužstvom tešil z majstrovského titulu.

Vedenie klubu na svojej oficiálnej stránke informovalo aj o príchode Jacoba Cardwella, ktorý len nedávno skončil v HK Nitra. Pre kanadského beka nejde o neznáme prostredie, keďže tu pôsobil v minulej predčasne ukončenej sezóne.

Novou posilou je aj 15-ročný center Dalibor Dvorský, ktorý má za sebou viac než dvojročné pôsobenie v mládežníckych tímoch vo Švédsku.

Po účinkovaní na MS hráčov do 20 rokov sa do banskobystrického tímu vrátili útočník Dominik Sojka a brankár Eugen Rabčan, ktorý by mal v klube zostať do konca sezóny 2020/2021.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V Banskej Bystrici skončili traja hráči, medzi posilami je aj 15-ročný center