Pre tenis sa trápila. Dnes po boku Francúzky získava cenné tituly

Tímea Babosová (vľavo) a Kristina Mladenovicová s trofejou za víťazstvo v Paríži.
Tímea Babosová (vľavo) a Kristina Mladenovicová s trofejou za víťazstvo v Paríži. (Autor: TASR/AP)
Titanilla Bőd|12. okt 2020 o 20:23

Pred troma rokmi prežívala krízu.

PARÍŽ, BRATISLAVA. „Môžem to ukončiť?” spýtala sa frustrovane trénera v treťom sete, keď jej súperka vyhrávala už 3:0.

„Čože? Chceš to vzdať? Ale prečo? Musíš bojovať!” snažil sa ju povzbudiť vydesený tréner.

„Ja však vôbec neviem, prečo hrám tenis,” reagovala tenistka a jej hlas náhle vyskočil, akoby sa každú chvíľu rozplakala.

To všetko sa odohralo pred tromi rokmi na turnaji v Hertogenboschi, kde Tímea Babosová vypadla v prvom kole s domácou Arantxou Rusovou.

Na konci roka maďarská tenistka zvíťazila na Turnaji majsteriek vo štvorhre. Odvtedy tento titul obhájila už dvakrát a pridala aj štyri grandslamové tituly vo štvorhre.

Naposledy na Roland Garros v Paríži, kde s partnerkou Kristinou Mladenovicovou vo finále zdolali čilsko-americkú dvojicu Alexa Guarachiová a Desirae Krawczyková.

Už nechcela byť nešťastná

V roku 2017 prežívala krízu. Vo dvojhre sa jej nedarilo, na turnajoch sa lúčila vždy v prvom kole. Na tréningy prichádzala bez nálady, tenis už nebol pre ňu potešením.

„Celé sa to otočilo v Cincinnati. Išla som na tréning, smutná, mrzutá, pritom som šťastná a veselá baba. Povedala som si, že už nechcem byť toľkokrát nešťastná pre tenis, ktorý milujem a je mojou vášňou. Vtedy sa to celé zmenilo, znovu som si začala tenis užívať,” opisovala obrat k lepšiemu v rozhovore pre denník Új Szó.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Pre tenis sa trápila. Dnes po boku Francúzky získava cenné tituly