Súperka je ako pitbull, stále ide dopredu, hovorí Chochlíková pred PML 3

Monika Chochlíková získala svetový titul WMC.
Monika Chochlíková získala svetový titul WMC. (Zdroj: Instagram/monikachochlikova)
Vladimír Bilohuščin|10. jún 2022 o 13:16

Už zajtra nás čaká sviatok thajského boxu.

BRNO. Hviezdnu Moniku Chochlíkovú čaká ďalší veľký súboj, keď ju už v sobotu uvidíme v druhom hlavnom zápase podujatia PML 3.

V Brne ju pritom čaká odveta s Juliette Lacroix, ktorú v minuosti porazila na body. Vtedy to ale bolo o inom.

„Prvý zápas sme spolu mali na ME v 2018, bolo to ale v prilbe a chráničoch. Profi je trošku iné,” poznamenala Chochlíková a dodáva, že očakáva veľmi tvrdý súboj.

„Lacroix je menšia odo mňa a je to taký pitbull, ktorý ide stále dopredu. Nebude to jednoduché, ale bude to stáť za to.“

Monika sa pred zápasom cíti veľmi dobre, jediné, čo jej trocha vadilo, je to čakanie, keď s úsmevom podotkla, že by si dala zápas aj pred dvoma týždňami počas tréningu.

Hľadanie súperky pritom pre našu superstar nebolo vôbec jednoduché. Monika je totiž svetový kaliber a tak až 9 súperiek ponuku na zápas odrieklo.

„Z jednej strany mi to lichotí, z druhej je to potom problém mať v profi nejaký zápas,“ hodnotí túto situáciu zástupkyňa Vicory gym Trenčín, ktorá nemá problém súťažiť pod amatérskymi alebo profesionálnymi pravidlami a to vo viacerých bojových disciplínach. 

Jedným z vrcholov sezóny boli pritom Majstrovstvá sveta v thajskom boxe, ktoré sa konali iba pred pár týždňami. Chochlíková tu ale bola v role trénerky.

„Mrzí ma, že som tu neštartovala. Organizačne to bolo všetko výborne zmanažované, mali tam krásne medaily a všetko šľapalo ako hodinky. Musí byť radosť na takomto podujatí zápasiť.“

Slovensko malo na šampionáte niekoľko želiezok v ohni, tentokrát ale naša výprava mala poriadnu smolu.

„Mali sme ohromné nešťastie na pavúky. Aďa Vrbová schytala hneď aktuálnu majsterku sveta a Tomáš Tadlánek po žrebe dostal Thajca Kompataka, jednotku v Thajsku, ktorý tu vyhral nakoniec všetkých 5 zápasov, 2 ukončil KO a zobral zlato.

V spodnom pavúku sa stretli všetci šikovní, ten horný bol viac hrateľný. Niekedy proste treba kúsok šťastíčka.“

Veľkú medailu si zo šampionátu odniesla Lenka Škundová. Tá získala bronz, keď vo štvrťfinále jasne vyhrala a v semifinále natrafila na Portugalku. A pri troche šťastia mohla ísť aj do finále.

„Podľa mňa ten zápas aj vyhrala, len rozhodcovia to videli inak. Chceli sme podať protest proti výsledku, lenže v kategórii U23 to nebolo možné,“ neskrývala sklamanie Chochlíková.

Momentálne sa ale Monika už naplno sústreďuje na súboj v brnianskom Bobyhall a keď uspeje, v ďalšom zápase ju teoreticky môžeme vidieť priamo v súboji o titul.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Súperka je ako pitbull, stále ide dopredu, hovorí Chochlíková pred PML 3