Chochlíková medzi najlepšími na svete. V ankete rozhodujú fanúšikovia

Monika Chochlíková.
Monika Chochlíková. (Zdroj: Facebook/Monika Chochlíková - female fighter)
SvetMMA|13. jan 2023 o 13:40

Hlasovanie už bolo spustené.

BRATISLAVA. V lete 2022 dosiahla slovenská reprezentantka v bojových športoch Monika Chochlíková najväčší kariérny úspech.

Na Svetových hrách v americkom Birminghame vyhrala zlatú medailu v thajskom boxe. Pre Slovensko to bolo prvé zlato zo Svetových hier po trinástich rokoch.

Úspechy Chochlíkovej neostali bez povšimnutia ani v zahraničí a teraz ju nominovali do ankety o najlepšieho neolympijského športovca roka 2022 na celom svete. Fanúšikovia môžu hlasovať za Chochlíkovú na tomto odkaze.

Ako hlasovať za Moniku Chochlíkovú

1) Najskôr je potrebné vybrať zo všetkých športovcov Moniku Chochlíkovú a kliknúť na tlačidlo hlasovať (vote) pod jej menom. Systém jej udelí 2 body

2) Aby bol hlas platný, je potrebné vybrať aj druhého športovca a zahlasovať za neho. Tento hlas má hodnotu 1 bodu

3) Hlasovať sa dá raz za deň

Medzinárodná asociácia Svetových hier vybrala celkovo 23 jednotlivcov a 12 kolektívov. Hlasovať sa dá raz za jeden deň a prvé kolo hlasovania potrvá do 22. januára.

Do druhého kola následne postúpi 10 športovcov s najvyšším počtom hlasov. Chochlíková bola ešte v piatok ráno na šiestej priečke.

Druhé kolo, ktoré potom rozhodne o finálnom poradí, bude prebiehať od 22. až do 31. januára.

Chochlíková si je vedomá skutočnosti, že má veľkú nevýhodu oproti reprezentantom väčších krajín. Nemá za sebou také početné publikum ako niektorí giganti a thajský box tiež nemôže konkurovať populárnejším športom.

Avšak slovenská bojovníčka verí, že s podporou fanúšikov môže dosiahnuť čo najvyššie umiestnenie. „Samozrejme, veľmi rada by som sa umiestnila v tejto ankete čo najvyššie, ale uvedomujem si, že sme z malej krajiny a thaibox nie je úplne najpopulárnejší šport, takže je tam skutočne veľmi veľká konkurencia.

Ale verím, že sa môžem umiestniť čo najlepšie, ako to len dá, a tak dúfam, že ľudia budú hlasovať každý jeden deň, pokiaľ to bude možné. Spoločne to môžeme dokázať,“ odkázala Chochlíková v tlačovej správe organizácie PML, kde zápasí.

Reprezentuje šport pred celým svetom

„Je to pre mňa obrovská pocta, že zo všetkých tých športovcov a thaiboxerov, ktorí boli na Svetových hrách a súťažili tam, tak federácia thajského boxu IFMA sa rozhodla, že nominuje mňa, a že ja jediná budem vlastne reprezentovať thajský box pred celým svetom. 

Ja som bola z toho úplne mimo, a keď mi to napísali do mailu pár mesiacov dozadu, nevedela som tomu uveriť. Už len to, že ma dali do ankety, lebo si ma všimli a vedia kto som, pre mňa veľa znamená,“ uviedla ďalej Chochlíková.

Najmä zlato na Svetových hrách je mimoriadne cenným úspechom, ale na hry sa kvalifikovala aj v kickboxe. Ako jediná zo všetkých športovcov súťažila v dvoch športoch. V minulosti v kickboxe na Svetových hrách v roku 2017 získala striebro, tentoraz po kontroverznom verdikte vypadla vo štvrťfinále.

Okrem toho vyhrala dva profesionálne zápasy v thaiboxe v organizácii PML a dvakrát štartovala tiež v rámci Oktagon MMA s bilanciou 1:1.

V piatok trinásteho januára oslavuje Chochlíková 27. narodeniny. Ďalší zápas ju čaká v sobotu 21.1. na PML 6 v Trenčíne.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Chochlíková medzi najlepšími na svete. V ankete rozhodujú fanúšikovia