Tevez sa po 11 rokoch definitívne vráti do Argentíny

Tévez.
Tévez. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. jún 2015 o 07:36

Kanonier mal na Apeninskom polostrove ešte rok platnú zmluvu, no viackrát v priebehu sezóny sa vyjadril, že sa chce vrátiť do rodnej krajiny.

Buenos Aires. Argentínsky futbalista Carlos Tevez sa po 11 rokoch definitívne vracia do rodnej krajiny. Naposledy hráč Juventusu Turín sa rozhodol opäť si obliecť dres Boca Juniors, teda tímu, v ktorom pôsobil ešte počas mládežníckych čias. Informáciu v stredu potvrdil samotný klub, pričom obe strany sa dohodli na trojročnom kontrakte.

V drese "starej dámy" hral Tevez od roku 2013, v uplynulej sezóne dal v Serii A a v Lige majstrov dokopy 27 gólov. S mužstvom sa tešil zo zisku dvoch ligových titulov, Talianskeho pohára a tiež druhého miesta v minulom ročníku LM.

Kanonier mal na Apeninskom polostrove ešte rok platnú zmluvu, no viackrát v priebehu sezóny sa vyjadril, že sa chce vrátiť do rodnej krajiny.

Boca údajne ako kompenzáciu zaplatila Juventusu päť miliónov eur a poskytla na hosťovanie mladíka Guida Vadalu.

"Sme veľmi šťastní. Po veľkom úsilí sa nám podarilo získať späť Carlosa Teveza," cituje agentúra DPA generálneho sekretára klubu Cesara Martucciho.

Tridsaťjedenročný Tevez hral za Bocu profesionálne v rokoch 2001-2004, na konto mu vtedy pribudol triumf v Pohári osloboditeľov a Interkontinentálnom pohári.

Následne pôsobil v Corinthianse (2005-06), West Hame United (2006-07), Manchestri United (2007-09), Manchestri City (2009-13) a napokon v Juventuse (2013-15). V staronovom pôsobisku by ho mali oficiálne predstaviť 7. júla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Tevez sa po 11 rokoch definitívne vráti do Argentíny