Teraz alebo nikdy, Askrenovi ide o všetko

Adrián Mečiar|2. mar 2019 o 01:00

Askrena dnes čaká ťažký debut proti bývalému šampiónovi Lawlerovi.

Neporazený Ben Askren sa v 34 rokoch napokon predsa dočkal vytúženej šance v UFC. Bývalý wrestler olympijskej úrovne a bývalý šampión organizácií Bellator a ONE Championship sa konečne môže otestovať proti svetovej špičke.

A Askren to ihneď v debute vôbec nebude mať jednoduché. V UFC ho totiž privíta obávaný Robbie Lawler, bývalý šampión welterovej divízie, ktorého o opasok obral práve súčasný kráľ welteru a zároveň Askrenov sparing partner, Tyron Woodley.

Lawler sa do akcie vracia po dlhšej pauze spôsobenej zranením kolena. Lawler si počas duelu s Rafaelom Dos Anjosom v decembri 2017 roztrhol ACL (predný krížny väz, pozn. red.) a následne musel absolvovať operačný zákrok, ktorý mu až doteraz nepovolil návrat do oktagonu.

„Ani som nevedel ako a prečo sa to (zranenie) stalo. Vedel som iba, že to využijem najlepšie ako môžem. Dal som sa do poriadku, nič som neuponáhľal. Strávil som viac času s rodinou, čo bolo veľmi dôležité. Spočiatku som vlastne ani nemohol kráčať, no pracoval som na sebe a teraz som fyzicky silnejší než kedykoľvek predtým," popísal Lawler pre portál MMAFighting.com svoju cestu späť do klietky.

Askren si uvedomuje, že vo svojom veku si už nemôže dovoliť zahodiť takúto veľkú príležitosť. Všetko alebo nič. Teraz alebo nikdy. Také je nastavenie, s ktorým vstupuje do UFC.

Prvou prekážkou, ktorú pred neho UFC predostrelo, je nepríjemný Robbie Lawler. Lawler je známy pre svoje legendárne vojny s Rorym MacDonaldom či Carlosom Conditom. Dnes sa zrejme nedá očakávať podobný scenár ako v týchto súbojoch, ale Askren aj tak predpokladá ťažký zápas. Teda až do momentu, kedy skráti vzdialenosť a presadí svoj wrestling. „Úvodné minúty budú kritické, pretože Robbie má rýchle štarty a hneď na začiatku vie byť poriadne nebezpečný."

„Musím si dávať pozor na to, aby som pri skracovaní vzdialenosti neschytal nejaký tvrdý úder. Keď už naňho dostanem svoje ruky, nemyslím si, že má veľkú šancu niečo s tým urobiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Teraz alebo nikdy, Askrenovi ide o všetko