Tenistka Čepelová získala prvý seniorský titul

Jana Čepelová.
Jana Čepelová. (Autor: TASR)
SITA|30. okt 2010 o 21:47

Slovenská tenistka Jana Čepelová získala v Monastire prvý seniorský titul, keď vo finále zdolala Dianu Marcinkevičovú.

MONASTIR. Slovenská tenistka Jana Čepelová nasadená ako siedma sa stala víťazkou dvojhry na turnaji ITF v tuniskom Monastire (dotácia 10 000 USD, tvrdý povrch vonku).

Členka Národného tenisového centra najprv triumfovala v semifinále miestnej singlovej súťaže nad Tunisankou Ons Jabeurovou 6:3, 6:2 a potom vo finále zdolala Lotyšku Dianu Marcinkevičovú, šestku tohto podujatia, presvedčivo dvakrát 6:2.

"Do zápasu som vstúpila dobre, nerobila som ľahké chyby a nedala som súperku šancu, aby sa chytila. Od stavu 3:1 v prvom sete bol priebeh jednoznačný. Som veľmi rada, že som zopakovala dobrý výkon zo semifinále a získala prvý titul na ženskom turnaji," uviedla Jana Čepelová.

Vyšiel až tretí pokus

Sedemnásťročnej Košičanke sa teda napokon vydaril až tretí finálový pokus vo dvojhre na seniorskom turnaji pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Zverenkyňa Petra Hubera predtým neuspela v boji o trofej vo februári v izraelskom Eilate a minulý týždeň takisto práve v Monastire.

Od 15. novembra si Čepelová zahrá na základe voľnej karty na bratislavskom turnaji ITF Ritro Slovak Open.

Jana Čepelová získala v auguste bronz v singli na OH mládeže v Singapure, v debli tam bola strieborná s krajankou Chantal Škamlovou, s ktorou sa v sezóne 2010 radovala v štvorhre junioriek na januárových melbournských Australian Open, resp. na júlových ME do 18 rokov vo švajčiarskom Klosterse (sama si tam pripísala aj zlato vo dvojhre). Figuruje na 602. mieste vo svetovom rebríčku WTA Tour.

Dvojhra - semifinále:

Jana Čepelová (7-SR) - Ons Jabeurová (Tun.) 6:3, 6:2

Finále:

Jana Čepelová (7-SR) - Diana Marcinkevičová (Lot.) 6:2, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenistka Čepelová získala prvý seniorský titul