Tenisti v prípade prehry v Rakúsku do Bieloruska či Holandska

SITA|6. mar 2010 o 20:39

Slovenskí tenisoví reprezentanti sa v prípade prehry s Rakúšanmi v zápase 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2010 družstiev mužov budú zachraňovať v II. lige znova u súpera.

BAD GLEICHENBERG. Slovenskí tenisoví reprezentanti sa v prípade prehry s Rakúšanmi v zápase 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2010 družstiev mužov (v Bad Gleichenbergu je po sobote stav 2:1 pre domácich) budú zachraňovať v "II. lige" znova u súpera.

Rozhodol o tom nezvratný náskok Talianov 3:0 proti Bielorusom v stretnutí 1. kola hranom takisto 5. - 7. marca. "Squadra" ubudla z okruhu pôvodne troch možných protivníkov, pričom práve len proti nej by tím SR hral pred vlastným publikom. Teraz je isté, že 17. - 19. septembra nastúpia Slováci v Bielorusku (o hostiteľovi premiérového vzájomného duelu vopred rozhodlo "predžrebovanie" domáceho prostredia) alebo v Holandsku (na základe pravidla o reciprocite).

Bielorusom budú zverenci Miloslava Mečířa čeliť automaticky v prípade, že Taliani 7. - 9. mája prehrajú v Holandsku v 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny. Ak Taliani v Holandsku zvíťazia, rozhodne o septembrovom súperovi Slovákov duel Bielorusko - Holandsko 9. - 11. júla v 1. kole play-off (zostupom do II. skupiny euroafrickej zóny bude ohrozené zdolané družstvo).

Možní súperi slovenských tenistov 17. - 19. septembra v zápase rozhodujúceho 2. kola play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov v prípade prehry SR 5. - 7. marca v Rakúsku (Slováci by určite znova hrali vonku):

Bielorusko:

- ak Holandsko zvíťazí 7. - 9. mája doma nad Talianskom v 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny

- ak Holandsko prehrá 7. - 9. mája doma s Talianskom v 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny a následne zvíťazí 9. - 11. júla v Bielorusku v 1. kole play-off I. skupiny euroafrickej zóny

Holandsko:

- ak prehrá 7. - 9. mája doma s Talianskom v 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny a následne prehrá aj 9. - 11. júla v Bielorusku v 1. kole play-off I. skupiny euroafrickej zóny

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Tenisti v prípade prehry v Rakúsku do Bieloruska či Holandska