Tenisové aktuality: Murray si najal človeka na vylepšenie imidžu

SITA|25. mar 2008 o 10:22

Davenportovej synček využil služby zdravotníckeho presonálu na turnaji v Indian Wells, o Samprasa je stále záujem, Ferrero už vie, čo bude robiť po skončení kariéry, Andy Muray dbá aj o svoj imidž, preto si najal človeka, ktorý mu ho bude vylepšovať.

BRATISLAVA 25. marca (SITA) -

Davenportovej 9-mesačný syn v rukách zdravotníckeho personálu

Služby oficiálneho zdravotníckeho personálu na turnaji WTA Tour v Indian Wells nevyužila len americká tenistka Lindsay Davenportová, ktorá napokon odstúpila pre problémy s chrbticou, ale aj deväťmesačný synček trojnásobnej grandslamovej šampiónky Jagger. Skúsený cestovateľ, ktorý s mamičkou bol už v Európe i Ázii, ale údajne nepocestuje na aprílové moskovské fedcupové semifinálové stretnutie, mal zvýšenú teplotu. Lekári však Davenportovú upokojili, že ide len o sprievodný prejav rastu zubov. "Nechcela som oberať o pomoc niektorú z mojich kolegýň, ale v čase našej návštevy, našťastie, žiadna nebola v čakárni," povedala Davenportová, ktorá od septembrového návratu tri mesiace po pôrode zatiaľ prehrala len štyri zápasy a vyšplhala sa už na 33. miesto vo svetovom rebríčku. Tridsaťjedenročná rodáčka z Palos Verdes má na ďalšom "jednotkovom" turnaji v Miami ako tridsiata druhá nasadená v 1. kole voľný žreb. Už v 3. kole by sa mohla stretnúť s dvojkou žrebu, Srbkou Anou Ivanovičovou.


O Samprasa je stále záujem

O bývalého špičkového amerického tenistu Peta Samprasa sa promotéri bijú aj viac ako päť rokov po ukončení jeho kariéry. Štrnásťnásobný grandslamový šampión síce vylúčil svoj návrat do Wimbledonu, v ktorom sedemkrát triumfoval, ale do konca sezóny by 36-ročný rodák z Washingtonu opäť mal hrať v Londýne. Zatiaľ nie je známe, či to bude v rámci finálového podujatia Masters veteránskej série BlackRock (2. - 7. decembra v Royal Albert Hall), alebo v inom termíne a pod organizátorskou taktovkou Jerryho Solomona, ktorý 10. marca usporiadal newyorský prestížny ukážkový duel proti Rogerovi Federerovi pred viac ako 19 000 divákmi v Madison Square Garden. Za prvú možnosť sa údajne vzťahovo prihovára fakt, že Samprasov starší brat Gus je bývalým členom exekutívy agentúry IMG, do ktorej portfólia okruh BlackRock patrí. Sampras si 18. mája v čilskej metropole Santiago zmeria sily s domácim iným niekdajším lídrom svetového rebríčka Marcelom Riosom, 20. mája v Buenos Aires bude bojovať s držiteľom Masters Cupu 2005 Argentínčanom Davidom Nalbandianom a potom zamieri na turnaj veteránov do Sao Paula.


Z Ferrera sa stal hotelier

Španielsky tenista Juan Carlos Ferrero sa už počas svojej aktívnej kariéry venuje sprievodnej obchodnej aktivite - hotelierstvu. Dvadsaťosemročný niekdajší líder svetového rebríčka síce dosiahol najväčší úspech na antuke, a to v podobe triumfu na Roland Garros 2003, ale pri jeho ubytovacom zariadení s kapacitou 12 izieb sa nachádza len jeden kurt - trávnatý. Päťdesiatminútová lekcia s koučom akreditovaným slávnym majiteľom stojí 40 eur. Hotel Ferrero, ktorý bol otvorený pred siedmimi mesiacmi, sa nachádza v Bocairente trištvrte hodiny cesty od Stredozemného mora, rovnako ďaleko od Valencie a kúsok od hráčovho rodného mestečka Onteniente. "Ide nám to veľmi dobre," povedal držiteľ 11 singlových trofejí, ktorý však zatiaľ prevádzkové starosti prenecháva manažmentu a koncentruje sa na tenis. "Moskyt" momentálne je na 23. mieste v rebríčku ATP Entry pre nasadzovanie


Najlepší britský tenista si najal imagemakera

Najlepší britský tenista súčasnosti Andy Murray, ktorý v tejto sezóne už triumfoval na turnajoch v Marseille a Dauhe a zdolal Švajčiara Rogera Federera, si najal poradcu pre záležitosti imidžu. Dvadsaťročný rodák zo škótskeho Dunblane bude pri vylepšovaní svojho obrazu spolupracovať so Stuartom Higginsom. Bývalý editor najpredávanejšieho "ostrovného" bulvárneho denníka The Sun sa ako PR-agent stará aj o futbalový klub Chelsea, štadión Wembley či leteckú spoločnosť British Airways. Momentálne 13. hráč dlhodobého svetového rebríčka ATP Entry Andy Murray, v ktorom by Briti radi videli nového Tima Henmana, najlepšie aj s nadstavbou v podobe wimbledonského titulu, si pohneval domácich fanúšikov neúčasťou na februárovom stretnutí osemfinálového 1. kola Davisovho pohára v Argentíne. Navyše, absenciu pre problémy s kolenom oznámil kapitánovi Johnovi Lloydovi len prostredníctvom svojho zástupcu Patricia Apeya z Ace Group.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenisové aktuality: Murray si najal človeka na vylepšenie imidžu