Zvereva vylúčili z turnaja. Napadol rozhodcu a vulgárne mu nadával

Nemecký tenista Alexander Zverev.
Nemecký tenista Alexander Zverev. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|23. feb 2022 o 10:49 (aktualizované 23. feb 2022 o 11:27)

Nemecký tenista končí na turnaji aj vo dvojhre aj štvorhre.

ACAPULCO. "Vy ste hlúpo zničili celý blbý zápas. Celý blbý zápas," ak použijeme slušnejšie výrazy, niečo podobné kričal na empajrového rozhodcu nemecký tenista Alexander Zverev.

Popri tom udieral do empajru a rozhodca sa niekoľkokrát musel uhnúť nohou, aby ho nezasiahol. Ani si s ním nepodal ruku, ako býva po zápase tradíciou. Ruky si rozhodca podal iba so súpermi.

Takýto výstup predviedol Zverev po zápase štvrťfinále štvorhry turnaja ATP v Acapulcu, kde s Brazílčanom Marcelom Melom podľahli britsko-fínskej dvojici Lloyd Glasspool a Harri Helliovaara 2:6, 6:4, 6:10.

Loptička dnu alebo von?

Dôvodom hnevu súčasnej singlovej svetovej trojky bol incident s rozhodcom v záverečnom takzvanom supertajbrejku, ktorý za stavu 1:1 na sety rozhoduje o víťazovi štvorhry a hrá sa do desať bodov.

Vo vypätom závere za stavu 8:6 pre súperov nemeckého tenistu rozhodca zahlásil out, čím rozhodca dal druhej dvojici mečbalovú príležitosť. Melo so Zverevom však boli presvedčení, že loptička spadla do kurtu. Potom už súperi premenili mečbal.

Správanie nemeckého tenistu má svoje následky.

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) ho vylúčila z turnaja pre nešportové správanie.

Veľkou komplikáciou je práve fakt, že sa to dotkne Zverevovej účasti v turnaji dvojhry, kde mal obhajovať titul. Jeho krajan Peter Gojowczyk tak postupuje z osemfinále priamo bez boja.

Domáce násilie?

"Pre nešportové správanie zo záveru zápasu štvorhry v utorok v noci, Alexander Zverev je vylúčený z turnaja ATP v Acapulcu," znie oficiálne stanovisko ATP.

Možno však nemusí zostať iba pri tomto treste. Za podobne nešportové správanie napríklad v minulosti Austrálčan Nick Kyrgios dostal aj finančnú pokutu a dokonca nemohol hrať 16 mesiacov.

Zverev navyše v súčasnosti čelí obvineniam z domáceho násilia, ktorého sa mal dopustiť voči bývalej priateľke Olge Šaripovej. Tieto obvinenia rieši aj samotná ATP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zvereva vylúčili z turnaja. Napadol rozhodcu a vulgárne mu nadával